Без рубрикиСуспільство

Миколаївська міська виборча комісія в ручному режимі перевіряє дані протоколів з виборів міського голови та міської ради

Миколаївська міська виборча комісія перевірятиме всі дані, внесені до протоколів окружних комісій, в ручному режимі. Таке рішення комісія прийняла після того, як центральною окружною виборчою комісією міста Миколаєва не вийшла з ладу комп’ютерна програма для підбиття підсумків голосування, внаслідок чого комісія змушена була вносити дані ДВК в ручному режимі.

Про це повідомляє пресслужба Громадянської мережі ОПОРА.

– ЦВК не надала нам програмний продукт, тому програма була розроблена в короткі терміни комп’ютерниками, які обслуговують Миколаївську міську виборчу комісію. Оскільки прецедент є – програма в Центральній окружній виборчій комісії “злетіла”, ми не хочемо ризикувати. Це довше, але надійніше, – прокоментував спостерігачу Громадянської мережі ОПОРА голова Миколаївської міської ТВК Дмитро Жовтерик.

Залишається додати, що вручну на сервері будуть внесені повторно перевірені цифри за результатами голосування.

У четвер, 29 жовтня, Заводська районна комісія у Миколаєві приїхала подавати свою виборчу документацію за результатами голосування на виборах Миколаївського міського голови та депутатів Миколаївської міської ради. Її документи почали приймати о 10:03. Станом на 1 годину вечора ручна перевірка номерів все ще тривала.

29102

За даними спостерігача ОПОРИ, ситуація з комп’ютерною програмою, яка “розсипалася”, спіткала два РВК – Центральний і Леніна. Станом на 13:00 29 жовтня вони ще не подали свою виборчу документацію до міської виборчої комісії.

Раніше, 27 жовтня, Корабельна окружна комісія Миколаєва передала до Миколаївської виборчої комісії свою виборчу документацію.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button