Без рубрикиОбщество

З початку 2015 року від роботодавців Корабельного району до бюджету сплачено 118,5 млн.грн. єдиного соціального внеску

ДПІ у Корабельному районі м. Миколаєва ГУ ДФС у Миколаївській області інформує, що протягом січня – вересня поточного року надходження єдиного внеску на загальнообов’язкове соціальне страхування від роботодавців Корабельного району склали 118465 тис. гривень. Зокрема, у вересні до цільових соціальних фондів сплачено понад 14,1 млн. гривень цього платежу.

Зазначимо, що єдиний внесок засобами програмного забезпечення автоматично розподіляється Державною казначейською службою України за видами загальнообов’язкового державного соціального страхування відповідно до визначених пропорцій та перераховується за призначенням – на рахунки, відкриті в Державній казначейській службі на ім’я фондів загальнообов’язкового державного соціального страхування і пенсійного страхування.

Звертаємо увагу фізичних осіб – підприємців, які обрали спрощену систему оподаткування на порядок обчислення та строків сплати єдиного внеску. Зазначена категорія платників самостійно для себе обчислює суму єдиного внеску, яка не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску на місяць, незалежно від отримання доходу (прибутку).

Фізичні особи – підприємці, які обрали спрощену систему оподаткування сплачують єдиний внесок, нарахований за календарний квартал, до 20 числа (не пізніше 19 числа) місяця, що настає за кварталом, за який сплачується єдиний внесок (абзац третій частини восьмої ст. 9 Закону України від 08 липня 2010 року № 2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» зі змінами та доповненнями).

Згідно з п.п. 2 п. 6 розділу ІV Інструкції про порядок нарахування і сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затвердженої наказом Міністерства фінансів України від 20.04.2015 № 449 (далі – Інструкція № 449), фізичні особи — підприємці, платники єдиного податку можуть сплачувати єдиний внесок у вигляді авансового платежу в розмірі, який самостійно визначили, до 20 числа (не пізніше 19 числа) кожного місяця поточного кварталу. При цьому суми єдиного внеску, сплачені у вигляді авансових платежів, ураховуються платником при остаточному розрахунку, який здійснюється ним за календарний квартал до 20 числа (не пізніше 19 числа) місяця, що настає за кварталом, за який сплачується єдиний внесок.

Пунктом 11 розділу ІV Інструкції № 449 встановлено, що у разі якщо останній день строків сплати єдиного внеску припадає на вихідний або святковий день, останнім днем таких строків сплати єдиного внеску вважається перший робочий день, що настає за вихідним або святковим днем.

Відповідно до статті 530 Цивільного кодексу України від 16 січня 2003 року № 435-IV якщо у зобов’язанні встановлений строк (термін) його виконання, то воно підлягає виконанню у цей строк (термін).

Таким чином, граничний термін сплати єдиного внеску за себе фізичними особами — підприємцями, які застосовують спрощену систему оподаткування – 19 число місяця, що настає за кварталом, за який сплачується єдиний внесок (Наприклад, термін сплати за III квартал 2015 року — 19 жовтня 2015 року).

Фахівці ДПІ у Корабельному районі м. Миколаєва ГУ ДФС у Миколаївській області нагадують, що у випадку несплати чи несвоєчасної сплати єдиного соціального внеску до боржників застосовується штраф у розмірі 20 відсотків не сплаченої своєчасно суми.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button