Без рубрикиОбщество

Збільшили пенсію більше ніж 14 тисячам пенсіонерів з Корабельного району. За вересень доплатять у жовтні (ВІДЕО)

Під головуванням голови адміністрації Корабельного району Олександра Цуканова відбулась апаратна нарада за участю заступників голови, апарату адміністрації та керівників районних служб. Серед інших на порядку денному було розглянуто питання про перерахунки пенсійних виплат з 1 вересня 2015 р.

На цю тему присутнім доповілала Кушнірчук Галина Іванівна – начальник управління Пенсійного фонду України в Корабельному районі.

https://www.youtube.com/watch?v=4FClrYr_p8s

Законом України від 17.09.2015 № 704-VIII «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2015 рік» передбачено збільшення з 1 вересня розміру прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, з 949 грн. до 1074 грн.

У зв’язку зі зміною прожиткового мінімуму проведено перерахунок складових пенсійної виплати, які визначаються від цієї величини. Так, перерахунку підлягали:

— мінімальний розмір пенсії та доплата за понаднормовий стаж,

— мінімальні пенсійні виплати, державна соціальна допомога на догляд інвалідам війни, підвищення ветеранам війни, підвищення жертвам нацистських переслідувань, пенсії за особливі заслуги перед Україною.

Перерахунок не потребував додаткового звернення пенсіонерів до органів Пенсійного фонду України (крім випадків повідомлення про працевлаштування чи звільнення з роботи).

Виплата пенсій у нових розмірах та доплата за вересень місяць буде здійснена у жовтні разом із пенсією за жовтень відповідно до встановленої індивідуальної дати виплати пенсії протягом виплатного періоду. З листопада пенсія буде виплачуватись в нових перерахованих розмірах.

Із 24 774 пенсіонерів, які знаходяться на обліку в управлінні, перерахунок проведено
22 340 пенсіонерам, лише 14 400 пенсіонерам після проведення перерахунку збільшились пенсійні виплати (в середньому — на 167 грн.). Місячна потреба на пенсійні виплати збільшилась на 1,6 млн. грн. та становить 42,6 млн. грн.

Працюючим пенсіонерам виплата провадиться в розмірі 85% суми пенсійної виплати, але розмір до виплати не може бути меншим ніж 150 відсотків прожиткового мінімуму, встановленого для осіб, які втратили працездатність, тобто, до 01.09.2015 це було 1 423,50 грн., а з 01.09.2015 – 1 611,00 грн.

Перерахункам відповідно до ч. 3 ст. 42 Закону № 1058 підлягають як працюючі, так і непрацюючі пенсіонери за наявності необхідного страхового стажу (ст. 28 та пп. 4.1 ч. 4 Прикінцевих положень Закону № 1058).

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button