Общество

Скільки мешканці Корабельного сплатили за 9 місяців 2015 року податку на нерухомість та транспортного податку

ДПІ у Корабельному районі м. Миколаєва ГУ ДФС у Миколаївській області інформує, що до місцевого бюджету протягом січня – вересня поточного року надійшло 619,67 тис. грн. «автомобільного» податку. Зокрема, фізичні особи сплатили 494,0 тис. грн. транспортного податку, а юридичні особи –125,67 тис. грн.

Додатково нагадуємо, що Законом України від 28 грудня 2014 року № 71-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України щодо податкової реформи», який набрав чинності з 01 січня 2015 року, запроваджено транспортний податок.

Платниками транспортного податку є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які мають зареєстровані в Україні згідно з чинним законодавством власні легкові автомобілі, що є об’єктами оподаткування.

Об’єктом оподаткування є легкові автомобілі, які використовувалися до 5 років і мають об’єм циліндрів двигуна понад 3000 куб. см.

Ставка податку встановлюється з розрахунку на календарний рік у розмірі 25000 гривень за кожен легковий автомобіль, що є об’єктом оподаткування, а базовий податковий (звітний) період дорівнює календарному року.

Звертаємо уагу, що платники податку — юридичні особи самостійно обчислюють суму податку станом на 1 січня звітного року і до 20 лютого цього ж року подають контролюючому органу за місцем реєстрації об’єкта оподаткування декларацію, з розбивкою річної суми рівними частками поквартально. Сплачується податок юридичними особами авансовими внесками щокварталу до 30 числа місяця, що наступає за звітним кварталом, які відображаються в річній податковій декларації.

Крым того, за дев’ять місяців поточного року до державного бюджету зібрано 1 978,97 тис. грн. податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Виконання індикативного показника складає 108,3 відс. Це на 1 937,02 тис. грн. більше, ніж за відповідний період минулого року.

За вересень 2015 року до бюджету надійшло 98,62 тис. грн. цього податку. Індикативний показник виконано на 107,2 відс.

Законом України від 28 грудня 2014 року № 71-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України щодо податкової реформи» внесено зміни щодо оподаткування нерухомого майна, відмінного від земельної ділянки.

Платниками податку є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які є власниками об’єктів житлової та/або нежитлової нерухомості.

З 1 квітня 2014 року для нарахування податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, базою оподаткування визначено загальну площу об’єкта оподаткування.Крім того, Законом 71 доповнено перелік об’єктів житлової та нежитлової нерухомості, які не є об’єктом оподаткування.

ДПІ у Корабельному районі м. Миколаєва

ГУ ДФС у Миколаївській області

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button