Общество

Знані у Європі: учні гімназії №3 побували у Польщі

У січні цього року гімназія підписала угоду про співпрацю з Вищою школою Бізнесу у Домброві Горнічей (Польща). Наприкінці вересня 2015 року
в рамках проекту «Польсько-український обмін молоддю» 70 його учасників з десяти шкіл різних регіонів України відправилися у тижневу подорож до Польщі. Миколаївську область представляла команда нашої гімназії: п’ять одинадцятикласників та керівник — практичний психолог Склярук О.В.

02103

Освітній проект-подорож передбачав уроки географії у практиці (екскурсії країною, що приймає), семінар «Культура нашого регіону» (усі делегації презентували свою малу батьківщину), творчі майстерні із артистами, художниками, фахівцями у галузі інформаційних технологій та спортивні заходи. Під гаслом «Комунікація понад бар’єрами – польська й українська молодь розмовляє спільною мовою» щодня проходили тригодинні заняття, які дозволили учням вивчити основи «мови сусіда».

02102

І результатом спільної діяльності учасників проекту став концерт молоді Польщі й України, глядачами якого були місцеві жителі, представники громадських організацій та ЗМІ.

02105

Безрученко Дар’я — учасниця проекту, учениця 11-А класу, ділиться враженнями:

«Мене вразила подорож: екскурсія до справжньої вугільної копальні у Забже (на глибині шахти нам заклало вуха, а величезна машина для буріння змусила затамувати подих) та похід до Бендзинського замку (відреставрованої середньовічної фортеці).

02106

Але, звичайно, найзахоплюючим враженням для нас стала поїздка до Кракова – міста королів, міста з багатою, бентежливою, інтригуючою історією. Краків – то окрема історія – про місто Дракона на березі Вісли можна говорити без упину.

02104

Між екскурсіями ми не марнували часу: співали, танцювали, брали інтерв’ю, ділилися з поляками українськими звичаями та традиціями, а наші хлопці блискуче відстоювали нашу честь на футбольному полі.

Тиждень проминув як один день, і ось вже ми на прощальному концерті єднання народів. З посмішкою дивимося інсценівку гоголівських «Вечорів на хуторі біля Диканьки» польською мовою й невтомно демонструємо свої таланти.

Ще день – і ми вдома. Назад до Миколаєва, до рідної домівки й гімназії. Час повертатися до навчання, розмальовуючи осінні будні яскравими спогадами про нашу чарівну подорож.»

ЗДВР, Колесніченко Н.Ф.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button