Общество

Платниками Корабельного району протягом 8 місяців 2015 р. сплачено 5,2 млн. грн. «патріотичного податку»

Протягом восьми місяців поточного року платники податків Корабельного району сплатили до державного бюджету 5 167, 9 тис. грн. військового збору. Зокрема, протягом серпня 2015 року надійшло 726, 5 тис. гривень цього платежу. Про це повідомили в ДПІ у Корабельному районі м. Миколаєва ГУ ДФС у Миколаївській області.

Фахівці ДПІ у Корабельному районі м. Миколаєва Головного управління ДФС у Миколаївській області зауважують, що протягом року склалася стабільна тенденція нарахування та надходження податку на підтримку армії. Сплата військового збору спрямована на фінансування антитерористичної операції та реформування Збройних Сил України, тому кожна сплачена гривня – особиста допомога кожного громадянина, нашим героям, які захищають Батьківщину.

Нагадуємо, що військовий збір було запроваджено у серпні 2014 року як додаткове джерело фінансування і підтримки Збройних Сил України, підрозділи яких виконують завдання у зоні проведення антитерористичної операції на Сході країни. Ставка збору становить 1,5 відсотка доходів, що підлягають оподаткуванню. Його платниками є фізичні особи – резиденти та нерезиденти, які отримують доходи в Україні. Відповідальними за утримання (нарахування) і сплату (перерахування) військового збору в бюджет є роботодавці, що виплачують доходи у вигляді заробітної плати на користь платника податків, та податкові агенти – для оподатковуваних інших доходів із джерела їх походження в Україні.

Військовим збором обкладаються доходи у формі заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, які виплачуються платнику у зв’язку з трудовими відносинами. Крім того, військовий збір стягується з виграшу в державну та недержавну грошову лотерею, виграшу гравця, отриманого від організатора азартної гри.

Оподаткуванню військовим збором підлягають також доходи, які платник отримав згідно з цивільно-правовими договорами (договори підряду) за виконання робіт (надання послуг), сума яких відображається в акті приймання-передачі виконаних робіт (наданих послуг). Водночас, із 11 червня 2015 року від оподаткування військовим збором звільнено доходи громадян від операцій з купівлі/продажу валюти.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button