Общество

Боротьба з порушниками трудових відносин у Корабельному районі

З метою подолання негативних тенденцій у сфері зайнятості населення та ринку праці у Корабельному районі за 2012 рік проведено 26 рейдів за участю фахівців адміністрації, департаменту праці та соціального захисту населення, районного Центру зайнятості, Державної податкової інспекції, Пенсійного фонду України та інших установ.

У ході проведення рейдів перевірено 245 фізичних особи — приватних підприємців та 12 підприємств. Виявлено 87 порушень, які стосуються питання реєстрації трудових відносин з найманими працівниками, виплати заробітної плати у «конверті».

За результатами роботи комісії 50 порушень було усунено, а саме: 25 – шляхом відсторонення від роботи, 19 – шляхом укладення трудового договору, 9 – шляхом оформлення підприємницької діяльності.

Всього у Корабельному районі з початку 2012 року створено 1009 робочих місць, що становить 65 % від планового завдання.

Комісія з питань легалізації та зайнятості населення Корабельного району нагадує найманим працівникам, що роботодавець зобов’язаний у тижневий термін зареєструвати трудовий договір у районному Центрі зайнятості, лише у такому випадку період роботи по трудовому договору заноситься до трудової книжки, засвідчується печаткою Центру зайнятості та, відповідно, зараховується до трудового та страхового стажу. Заробітна плата повинна бути встановлена не менше мінімальної (з 01.10.12 – 1118 грн.).

А суб’єктам підприємницької діяльності слід пам’ятати, що використання нелегальної робочої сили, не оформлення трудових відносин з найманими працівниками — це порушення трудового законодавства, яке передбачає адміністративну, фінансову та кримінальну відповідальність.

По матеріалам koradm.mk.ua

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button