Общество

Батькам пропонується сплатити встановлення "тривожних кнопок" у школах і садках

30 жовтня 2012 року в Управлінні освіти та науки Миколаївської облдержадміністрації відбулась нарада за участі директорів навчальних закладів Миколаївської області та начальника УДСО при УМВС України в Миколаївській області В.П. Васяновича. Одним з головних питань, що було винесено на розгляд – погіршення криміногенної ситуації в навчальних закладах області та необхідність їх забезпечення якісною охороною.

Так, в ході наради начальник УДСО при УМВС розповів, що згідно статистичних даних, сьогодні на території шкіл та дошкільних навчальних закладів мають місце випадки хуліганських проявів, пограбувань та крадіжок особистого майна викладачів та учнів, а в деяких учбових закладах зафіксовані факти зберігання та збуту наркотичних засобів. Окрім цього, особливо у нічний час та вихідні дні, на прилеглій території закладів освіти збираються сторонні особи для вжиття спиртних напоїв та наркотиків. Цими особами скоюються псування майданчиків та спроби проникнення до будівель з метою скоєння крадіжок. Усе це негативно впливає на якісну організацію учбового процесу, викликає занепокоєння батьків щодо забезпечення безпеки дітей під час їх знаходження у школах та дошкільних навчальних закладах.

Зі слів Вадима Петровича, найбільш оптимальним рішенням в забезпеченні належної охорони учбових закладів є встановлення «тривожних кнопок», використовування яких забезпечить оперативне прибуття нарядів міліції на місце події. Що ж стосується фінансової сторони даного питання, то існують можливості пошуку альтернативних джерел фінансування витрат на монтаж охоронних засобів за рахунок залучення спонсорської допомоги, наприклад, батьківських внесків.

Начальник УДСО при УМВС зазначив, що витрати на монтаж є разовими та потребують досить незначного розміру батьківських внесків. Для прикладу, при наявності в навчальному закладі 200 дітей та вартості монтажних робіт у 2,2 тис. грн. разовий внесок кожного з батьків складе лише 11 грн., якщо кількість складає 300, 400 або 500 дітей то грошовий внесок кожного з батьків складе лише 7,3 грн., 5,5 грн. та 4,4 грн. відповідно.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button