Общество

Як Король Лінивих до гімназії попросився

Під урочистий голос завучу гімназії № 3Наталії Федорівни Колесніченко, юні п’ятикласники вийшли на сцену ДК «Металург».

«Ми всі сьогодні радісні, схвильовані украй» — ці слова гімну ідеально описували стан учнів, адже у них 21 вересня був дуже важливий день – посвята в гімназисти.

Обличчя дітей були серйозними і зосередженими, що тільки підкреслювало офіціальність події. Класні керівники виглядали не такими схвильованими – вони були цілковито впевнені в своїх учнях.

До зали внесли один із символів України – синьо-жовтий прапор, залунав гімн. Коли затихли останні ноти, на сцену піднявся Магістр Всіх Шкільних Наук. Він взяв з п’ятикласників присягу, що вони будуть дотримуватися всіх пунктів Кодексу Честі Гімназиста, а саме: шанувати своїх друзів і вчителів, сумлінно вчитися, бути чемними та правдивими.

«Ми хочемо бути такими і ми будемо такими!» — впевнено відповідали діти.

«Щойно ви присяглися у вірності гімназії, і я нарікаю вас священним ім’ям – гімназисти», — урочисто повідомив Магістр.

Після присяги новоспечені гімназисти розповідали вірші та співали гімн гімназії. Близько шестидесяти голосів вимовляли слова гімну чітко і дружно – за час свого сумісного навчання в гімназійній родині вони вже встигли стати однією командою.

Офіційна частина свята завершилася тим, що директор гімназії Марія Федорівна Письменна – покровителька гімназійної родини, вручила п’ятикласникам Кодекс Честі.

Продовження свята було дуже цікавим не тільки для гімназистів, а й для батьків та вчителів. Ансамбль «Перлинка» виступив з яскравим феєричним танком, в якому, до речі, приймала участь учениця 5-А классу — Зарічанська Ксенія.

На святі були присутні й не зовсім звичайні гості. Подивитися на посвяту прийшли Король Країни Лінивих та кумедні жителі цієї держави — Слон та Індичка. Вони допомагали гімназистам у грі «Літери», танцювали в шоу «Майданс», грали в ігри «Несе Галя воду» та волейбол повітряними кульками. Учням подарували граніти науки – символи старанного навчання.

{gallery}2012/09/25/1{/gallery}

Багато п’ятикласників проявили на святі свої творчі здібності. Клос Аделіна, наприклад, порадувала глядачів своїм гарним вокалом, а Ковальська Ірена виконала чарівний танок зі своїм братом Денисом – теж, до речі, гімназистом. Учні 5-Б класу танцювали не покладаючи ніг у повному складі. Вони виконували танець у грецькому стилі, і Наталія Федорівна навіть прогнозувала їм гастролі Грецією.

Гостям із Країни Лінивих так сподобалися талановиті гімназисти, що вони також вирішили вступити до цього навчального закладу.

Ще одними відвідувачами посвяти стали завзяті козаки, які частували п’ятикласників справжньою українською кашею, щоб учні стали дружнішими.

Останніми привітали гімназистів їхні класні керівники та директор гімназії. Вчителі пригостили учнів хлібом-сіллю, де вони знайшли срібні п’ятаки – на удачу.

Наставники юних гімназистів дуже пишаються своїми дітьми. Оксана Володимирівна Склярук (класний керівник 5-Б класу), наприклад, каже: «Я відчуваю самовдоволення та гордість від того, що все ж таки можна об’єднати дітей в одне ціле, і що є бажання не тільки в класного керівника, а й в дітей і, звичайно, в батьків. Я дуже вдячна батькам, які привели навчатися до гімназії своїх дітей».

Святом залишилися задоволені всі, і я вважаю, що цей день ще надовго залишиться в пам’яті учнів, батьків, вчителів. Попереду на гімназистів чекають сумлінна праця і високі результати, радість і розчарування. Але, я думаю, здійсняться побажання Марії Федорівни, і з юних гімназистів вийде «багато медалістів, відмінників, а найголовніше – хороших людей».

Дар’я Безрученко (член гуртка «Юний кореспондент» ДЦ Корабельного району)

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button