Общество

Матір та сина звинувачують у махінаціях з кредитами

До Корабельного РВ ММУ УМВС України в Миколаївській області звернулась адміністрація одного з комерційних банків із повідомленням про те, що 36-річний місцевий мешканець не сплачує кредит.

Правоохоронці встановили, що 56-річна жінка – керівник одного з приватних підприємств м. Миколаєва, зловживаючи службовим становищем, виготовила завідомо неправдиві довідки про працевлаштування та доходи свого сина на підприємстві. Згодом фіктивні документи стали підставою для отримання споживчого кредиту в комерційному банку на суму 130 тис. грн., який в подальшому погашений не був.

У відношенні сина керівника підприємства, що надав до банківській установи підроблені документи та саме на кого був оформлений кредит, порушено кримінальну справу за ознаками ч.4 ст. 358 Кримінального кодексу України («Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів»), санкція якої передбачає покарання у вигляді штрафу до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до двох років.

За матеріалами, зібраними співробітниками сектору державної служби по боротьбі з економічною злочинністю Корабельного РВ ММУ УМВС, у відношенні керівника приватного підприємства прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками ч.1 ст. 358 та ч.1 ст. 364 Кримінального кодексу України («Зловживання владою або службовим становищем»), санкції яких передбачають покарання у вигляді виконання виправних робот на строк до двох років або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button