Блоги

Миколаєве! Слід і в інших містах і країнах бувати, й про тебе не забувати

З Днем Народження, рідне місто!

Доброго дня, рідний Миколаєве. Пишу тобі не просто так, як у всі минулі рази, сьогодні у мене є особливий привід. Тобі виповнилося 228 років. Як багато це для людини і, водночас, як мало для міста. Ти ще зовсім молодий, можна навіть сказати, юний. Ще стільки зміниться у твоєму житті, у твоїй долі, у долі твоїх вуличок, твоїх жителів…

До речі, про жителів. Я не буду казати про всіх, але серед більшості таке прослідковується. Вони все так само не бачать у тобі ніяких змін, нічого світлого та позитивного й лиш, вважаю, намовляють на тебе. Вони кажуть, що ти не ідеальний, й при цьому, не роблять нічого, щоб змінити тебе і змінитися самим… Навіщо я взагалі таке пишу у своєму привітанні? Невже немає інших днів, крім твого свята, в які я можу поскаржитися на це? І взагалі, це ж просто месседж. Не лист, не реальна розмова. Тут я можу за секунду стерти невірні слова чи думки. Але я не буду так робити, я просто буду щирою.

Ти спитаєш, чому ж я скаржусь на інших людей, а про себе мовчу. З цього приводу, в мені говорять дві особистості: ангел і демон. Одна каже: «Ну й живеш ти, звісно, в Миколаєві. Ха! Та що тут робити?! Тут же немає ніяких перспектив!» Але як тільки перша слово скаже, відразу ж озивається інша. Вона перебиває першу й говорить своє: «Й будуть всі думати, як ти, що нічого тут робити, й поїдуть кудись в пошуках ідеального міста… Але ж найкраще — це рідне, хоч й не ідеальне, але своє. Краще вже приводити своє місто до ладу, ніж шукати інше». Насправді, думаю, що слід і в інших містах і країнах бувати, й про тебе не забувати.

До речі, виглядає так, ніби я заявляю, що тебе краще покинути, ніж змінити, і що твоїм розвитком ніхто не займається. Це не так. Є величезна кількість людей, які охоче роблять благі справи на користь міста, за що я їм безмежно вдячна і радо приєднуюсь до них. У тебе ще все попереду. Ти все зможеш. Все пройдеш і подолаєш. І ніщо тебе не зупинить. Й станеш дійсно містом, в яке будуть мріяти приїхати мільйони людей з різних куточків світу. Я вірю.

З Днем Народження тебе, Миколаєве!

З любовю, твоя жителька Олександра Єгорова, вихованка гуртка «Школа журналістики»       ДЦ  позашкільної роботи Корабельного району

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button