Блоги

"Головного еколога" Бабенка, що знищує ліс "Маяк" – геть з посади!

30 березня на сесії Миколаївської обласної ради депутати «Опозиційного блоку» на чолі з Олабіним та Невенчаним, під завісою «проросійської риторики» заблокували розгляд деяких «шкурних» питань, в тому числі звіт «головекологінспектора» Бабенка В.А. (що був призначений на посаду за Януковича).

Тому до облради знов було направлено інформацію щодо «подвигів» Віталія Анатолійовича наступного змісту:

«Вимагаємо заслухати на найближчій сесії Миколаївської обласної ради керівника головного управління екології та охорони природних ресурсів Миколаївської області Бабенка В.А.. Вжити усіх необхідних заходів для зняття його з посади, припинення протиправної діяльності та притягнення до відповідальності.

Цей чиновник, на якого Державою покладені функції збереження навколишнього природного середовища, природних ресурсів, вирубав ліс та збудував собі маєточок у рекреаційній зоні соснове урочища «Жовтневе» (ліс «Маяк») на березі Південого Бугу, в м. Миколаєві, Корабельний район, вул. Мендєлєєва, 1\40. Вирубано багаторічні, живі дерева.

маєток Бабенка

Багаточисельні суди, в тому числі Верховний суд України, визнали незаконність відведення земель в сосновому урочищі «Жовтневе» (ліс «Маяк») та вже повернули зо три десятки ділянок у власність Держави.

Так у 2014 році, під тиском громадськості, починаються судові процеси по поверненню лісу у власність Держави. 28 травня Корабельним районним судом виноситься Ухвала про «забезпечення позову» за адресою вул. Мендєлєєва, 1\40, якою також забороняється проведення будівельних робіт, але «власники» навпаки починають їх інтенсивно вести. На місце знов виходять активісти, викликається архітектурна інспекція, прокуратура та міліція. В наслідок чого відкривається кримінальне провадження та вносяться дані до ЄРДР 18.06.2015 за № 42015150020000027. Все це широко висвітлюється у ЗМІ і доводиться до Бабенків, але демонстративно ігнорується, при появі громадськості будівельники розбігаються. 15.08.2016 року Корабельний районний суд нарешті виносить рішення про незаконність передачі лісу у приватні руки «головного еколога».

В ході слухань в суді апеляційної інстанції спливають нові вражаючи подробиці. Так з’ясовується, що на протязі 2015-2016 року Бабенко, всупереч судовій забороні, чотири рази подає до Державної архітектурно-будівельної інспекції декларацію на введення в експлуатацію житлового будинку, але отримує відмови. 02.09.2016 року, вже після рішення суду першої інстанції, реєстраційна служба Миколаївського міського управління юстиції реєструє Бабенко право власності на нерухоме майно на ділянці, що повернута у власність Держави. Цікаво, що до реєстраційної служби, надано «як підтвердження», декларацію, яка має номер декларації 2013 року, що подавалась у ДАБІ з формулюванням «на початок будівельних робіт», а не на «ввід в експлуатацію».

Відповідно до листа Прокуратури Миколаївської області (від 26.01.2017 року віх. № 05-4-17) вказується, що 25.01.2017 року Миколаївською місцевою прокуратурою № 2 розпочато кримінальне провадження за фактом використання завідомо підробленого документу шляхом реєстрації у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно права власності Бабенка В.А. на житловий будинок в урочищі «Жовтневе», за ч. 4 ст. 358 КК України.

Також цей «екологічний чиновник» відповідно до інформації ЗМІ, а саме «Центр журналиських розслідувань» у статті «Претендент на люстрацию: главный экоинспектор Николаевщины разъезжает на дорогих авто при месячной зарплате 4,5 тыс. грн.» від 24.06.2015 року (http://nikcenter.org/newsItem/view/id/17709) пишуть:

«Начальник Государственной экологической инспекции в Николаевской области Виталий Бабенко, получая зарплату около 4,5 тыс. грн. в месяц, владеет двумя внедорожниками стоимостью по 20 тысяч долларов каждый.

Об этом свидетельствуют данные из его декларации об имуществе, доходах, расходах и обязательствах финансового характера за 2014 год.

Также главный экоинспектор области владеет просторной квартирой площадью 110,4 кв. м, гаражом и двумя дорогостоящими автомобилями «Mitsubishi Pajero» 2009 г. в. и «Mitsubishi ASX» 2011 г. в.»
Раніше листа з антологічним змістом було направлено до КМУ.»

 

Читайте новини першими

Связанные статьи

2 комментариев

  1. В Николаеве, к выше перечисленным в статьях о "расхитителях ", относится сторонник и друг старой региональной власти Валеев А.К.. Его компания ООО "Телец-Вак" еще с 2012г. обвинялась в присвоении 278 тысяч гривен при реконструкции Центрального стадиона, а сейчас компания ООО "Телец-Вак" Валеева А.К. кидает людей на недостроях, перепродавая недостройки третьим лицам, оставляя "бездомных" николаевцев без жилья и руины посреди города, которые уродуют город убогим видом. А также эта компания неоднократно нарушала нормы природоохранного права, устроив свалку строительных и бытовых отходов на открытом грунте в центре города на ул. Чигрина/Садовая 34...

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button