Блоги

День міста - 2017

«Миколаїв – місто сонця», – під таким гаслом вирувало  свято у його серці на вулиці Соборній та Соборній площі. І не дивно: Миколаєву минає 228 років від Дня народження. Поміж багатьох різновидів публічних заходів (концерти, презентації, торгівля книгами та продуктами) і традиційні щорічні виставки образотворчого та декоративно-ужиткового мистецтва.

Від Дитячого Центру (ДЦ) позашкільної роботи Корабельного району тут красуються: п’ять живописних стендів під загальною назвою «Я люблю Україну» і три міні-виставки:  сучасні ляльки; курчата з котом, бджілки з голубами і лебедями з модулів орігамі; плетені з паперових трубочок: млин, глечик, кошики, скриньки, декоративний посуд тощо.

Крім цього, для бажаючих влаштовані майстер-класи, де з задоволенням працюють юні умільці-вихованці очолювані досвідченими керівниками гуртків декоративно — ужиткового мистецтва А.М. Івашкіною та Ю.Ю. Колесніченко. Завзяті діти натхненно навчають, навіть, дорослих виготовляти: сувенірні підковки з паперових трубочок; м’які іграшки з фетру; брейлоки, фенічки, браслети та інші прикраси з бісеру; обручі на голову з атласних стрічок, в техніці канзаші; сучасні ляльки з тканини і ниток; гігантські штучні квіти з гофрованого паперу.

На майстер-класах під керівництвом педагогів гуртків ДУМ О.М.Радченко, Т.А. Рожнової та їх вихованців можна навчитися:  в’язати гачком,  плести яскраві сонечка на дерев’яних шпажках,  виготовити ляльку з ниток,  соняхи з модулів, квіти з фетру та яскраве сонечко в техніці аплікація з паперу. Дорослі і діти з усмішкою діляться власним досвідом по виготовленню поробок, докладають зусилля і старання, щоб ця зустріч з прекрасним сподобалася і стала незабутньою для мешканців міста.

На широкій Соборній площі відпочиваючих найбільше цікавить: об’ємний парусник з модулів,  простотою виконання приваблюють панно в техніці кінусайга: Сонях, Декоративні квіти, Півник, ляльки з тканини та ниток, — вишитий хрестиком Півник – іменинник 2017 року,  деякі символи України, виконані в техніці аплікація з фетру. Юні таланти дарують перехожим пам’ятні подаруночки. Особлива увага приділяється людям похилого віку, які радіють як малі діти, коли до їх рук потрапляють кумедні іграшки чи святкові сувеніри.

Поетичними строфами, щирими побажаннями зустрічали мешканців міста вихованці драматичного гуртка «Бенефіс» (керівник Ольга Паніна).

Увагу містян привернула настінна газета до Дня рідного міста з авторськими матеріалами юних журналістів з гуртка «Школа журналістики», змонтована на картоні серед двох кольорових колажів. Ці чудові просвітницькі матеріали тримають в своїх обіймах три дерев’яних мольберти. Юні автори, за твердженням Саші Єгорової, редактора газети, дають зрозуміти читачеві, яку високу громадянську планку тримають майбутні журналісти, як через критичне зерно, вони освідчуються у щирих почуттях до міста свого дитинства.

А ще юні кореспонденти охоче спілкуються з відвідувачами імпровізованої виставки вихованців ДЦ. Виявляється мешканці міста в полоні у майстрів-початківців,  охоче вчаться новим технікам, ужиткового мистецтва, поділяють точку зору авторів «Школи журналістики». Зокрема підтримують Марину Мельничук в тому, що «іноді хочеться поїхати звідси, помандрувати, побачити щось нове, але я знаю, що в кінці кінців все одно приїду сюди, саме в цей куточок України, тому що тут у мене все. Люблю тебе, мій Миколаїв».

Звичайно ж, з під пера майбутніх журналістів вийдуть замітки про це свято, адже, як кажуть, емоції зашкалювали. Навіть авторові замітки про мера Данилові Яртишу вдалося сфотографуватися з ним.

Цікаву та змістовну презентацію Дитячого Центру, як сучасного осередку всебічного розвитку підростаючого покоління українців, на Соборних вулиці та площі 16 вересня організувала директор ДЦ Т.Г. Турчак.

З використанням матеріалів, наданих
Антоніною Покрищенко, 
завідуючою відділом

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button