Блоги

Церкву МП можна будувати на брехні?

04.05.2017 року громадськими активістами, Цивільним Корпусом «Азов», ветеранами війни в котре було припинено знищення парку та дерев, які належать громаді, поруч палацу культури «Корабельний» по пр. Богоявленському, 328. Цього разу знищувачів активно підтримували «тітушки» у формі сумновідомого громадського формування «Оберіг» (раніше неодноразово засвіченого у інших сумнівних справах).

Зносились здорові дерева, про що свідчать зроблені фото, за вказівкою священника Богдана з церкви московського патріархату. Громадськість викликала поліцію. І тут почалось найцікавіше. Священик почав демонструвати представникам закону, але на відріз не давав фотографувати, ксерокопію начебто акту на знесення дерев. Вдалось з’ясувати, що мова йшла про АВАРІЙНЕ знесення 5-ти дерев. Були відсутні обов’язкові: рішення виконкому, висновок екологічної комісії, схема з розміткою де дерева знаходяться та порубочний ордер. За декілька тижнів до 04.05.2017 , начебто по цьому ж акту, вже було знесено чімаленько здорових дерев.

Згідно Наказу № 105 від 10.04.2006 року Міністерства будівництва, архетиктури та житлово-комунального господарства України «Про затвердження Правил утримання зелених насаджень у населених пунктах України» п. 9.1.12 «Аварійне  дерево — це  дерево, яке  може становити  загрозу для життя і здоров’я  пішоходів, транспортних засобів, пошкодити лінії електропередач, будівлі і споруди або перебуває у пошкодженому стані внаслідок  снігопадів, вітролому,  урагану  та інших  стихійних природних  явищ чи за наявності гнилої серцевини стовбура, значної суховершинності, досягнення вікової межі.»

У парку ПК «Корабельний» здорові дерева, знесена 04.05.2017 туя дала цьогорічний приріст та має зелені шишки, про що свідчать фото та відео.Отец Богдан також, м’яко кажучі, плутається у своїх ствердженнях. Перед тим, як активісти помітили, що під приводом знесення аварійних, зносять здорові дерева, у нього вимагали показати чеки за сплату відновлюваної вартості.

Священик почав казати, що церквам можна зносити дерева, які належать громаді, БЕЗКОШТОВНО. Тому було направлено відповідну заяву у поліцію, міському Голові, в міське управління екології.

 

Пізніше у руки активістів попав ще один акт на знесення 6-ти дерев, який пан Богдан надає в інши служби, обґрунтовуючи своє право знищувати зелені насадження. Дерева визначено, як такі, що знаходяться у задовільному та доброму стані.

Цікаво, що цей акт взагалі без підписів. І знов відсутні обов’язкові: рішення виконкому, висновок екологічної комісії, схема з розміткою, де дерева знаходяться, та порубочний ордер.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button