Блоги

21 вересня відзачається Міжнародний день миру!

21 вересня відзачається Міжнародний день миру!

September 21 is celebrated the International Day of Peace!

Якщо у тебе в душі мир, чи впливає це на мир у державі

Мир… Здається, настільки поширене поняття, однак яке різне воно для кожного з нас! Для одних — це щодення, спокій у сердці та мирне небо над головою. Однак, для інших — це постійний страх, хвилювання та невпевненість у кожній хвилині. Тож, Міжнародний день миру спрямований закликати бути небайдужими, робити хоча б невеликі кроки на шляху до мирного існування, тим паче, наразі це так необхідно.

миру мир
Мирне небо над головою, яке я хочу бачити щодня

З цього приводу я вирішила провести невелике опитування на тему: «Якщо у тебе в душі мир, чи впливає це на мир у державі?» Звісно, спершу я б хотіла висловити власну думку на цей рахунок. Моє переконання полягає у тому, що саме суспільство править миром. Якби у світі було більше добрих та миролюбних людей, то конфліктів, як внутрішніх, так і міжнародних було б менше. Беззаперечно, інколи виникають сварки чи недомовленості, однак людина із миром у серці ні в якому разі не стане нагнітати атмосферу, розпалюючи конфлікт. Одна людина не зможе розв’язати війну у державі, для цього їй необхідна підтримка однодумців. Я щиро вірю, що людей із добрим серцем і душею ставатиме все більше!

Яку думку мають оточуючі з цього приводу?

Проводивши опитування, я намагалася бути максимально об’єктивною, тестуючи осіб різної статі та віку. Підводячи загальні підсумки, жоден з опитуваних не мав заперечної відповіді, тобто всі погодилися з твердженням. Декілька, на мій погляд, найцікавіших відповідей я б хотіла висвітлити.

«Якщо у тебе в душі мир, чи впливає це на мир у державі?»

  • Ось, що відповіла мені сестра ( Юлія, 17 років), тільки но почувши питання: » Звісно впливає. На мою думку, мир у голові та душі людини породжує мир та спокій у країні. Це стосується кожного! Я б ніколи не змогла стати ініціатором або підтримати людей чиї думки — це втілення хаосу.»
  • «Мені здається, якщо у твоїй душі мир, то спілкуючись з оточуючими людьми, ти підсвідомо ділишся з ними позитивними емоціями, думками, почуттями. В свою чергу, ці самі люди несуть позитив та мир у своє оточення. Це спричиняє, ніби колообіг миру та спокію. Тож, не варто розривати віртуальне коло добра!»- запевнила мати моєї подруги.

Взагалі, приємно усвідомлювати, що в моєму оточенні є люди, які розділяють безпосередньо моє ставлення щодо цієї теми, підтримують та здатні нести у світ мир, добро та щастя!

Будьте щирими і миролюбивими!

З Міжнародним днем миру, Україно! Зі святом, Миколаєве!

Ольга Камінська,
вихованка гуртка «Школа журналістики»
ДЦ Корабельного району м. Миколаєва

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button