Общество

Яблука стали головними героями тижня у школі Корабельного району

Найпопулярніший фрукт на столі сучасної людини – це яблуко. Якщо ананаси, ківі і манго подаються зазвичай в якості оригінального частування на свята, то яблука присутні в раціоні людини практично щодня.

Кожного року, у жовтні, любителі яблук всього світу відзначають День яблука, який запропонований благочинною організацією Common Ground і відзначається з 1990 року.

Восени багатий врожай яблук символізує достаток та благополуччя родини. Стиглі, соковиті, великі, маленькі, смачні, жовті, зелені, червонобокі яблука стали головними героями яблучного тижня, проведеного у школі №44 з 17 по 20 жовтня.

Вівторок, 17 жовтня, у школі був присвячений ролі яблука в образотворчому мистецтві. Під керівництвом вчителя образотворчого мистецтва Т.В. Гарус учні 1-4 класів малювали своє бачення яблучної осені, що так милувала нас своїми фарбами весь тиждень.

 

У середу, 18 жовтня, учні школи продемонстрували поетичне та пісенне натхнення від яблук та за допомогою вчителя музичного мистецтва С.П. Щербини порадували віршами та піснями про цей надзвичайний фрукт.

 

20 жовтня до Дня яблук для учнів 7-х класів учителем хімії та основ здоров’я Н.Ю. Шмаковою проведено природничий квест «Знайди Яблуко». Команди 7-А класу «Аррle-pie» і 7-Б класу «Apple» отримали загадковий лист, чарівний листок та карту-схему, за допомогою яких можна знайти скарби.

 

Кожна команда пройшла різні рівні випробувань на 5 станціях: склали слово-пароль, відгадавши загадки; розгадали кросворд і визначили ключове слово; прочитали приказку у склеєних словах; знайшли 10 яблук і предметів у формі яблука; пригадали логотипи у формі яблук. На кожній станції юні шукачі пригод за правильно виконане завдання отримували чарівний ключ, щоб відкрити скриню зі скарбами. Проявивши знання, кмітливість та ерудицію, команди знайшли скриню. З хвилюванням учні відкривали скриню чарівними ключами і з радістю дістали скарби: яблуко та напій бадьорості яблучний «Живчик».

В.В. Чебаненко, керівник методоб’єднання вчителів природничих наук

Нагадаємо, ми писали: Захоплюючий квест, японський театр, танці, естафета… Ліцеїсти Корабельного району розважалися на своєму улюбленому святі

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button