Происшествия

За чергову крадіжку неодноразово судимим мешканцям Корабельного району суд призначив по три роки "умовно"

15.09.2017 року у Корабельному районному суді міста Миколаєва суддею Тетяною Головіною було винесено вирок за матеріалами кримінального провадження щодо обвинувачення у крадіжці двох раніше судимих, неодружених, непрацюючих жителів Миколаєва.

Розглядаючи цю справу, суд встановив, що два мешканця мікрорайону Широка Балка 07.07.2017 року (близько 19:25), знаходячись біля будинку №12 по вул. Квітковій, керуючись корисливим мотивом, здійснили крадіжку з автомобіля марки Газель — витягли барсетку з грошовими коштами.

Обвинувачені показали суду, що барсетку через незачінене вікно автомобіля з сидіння викрав один з них та передав іншому, після чого чоловіки стали тікати, але були наздогнані потерпілим, якому той, що тримав барсетку, відразу віддав її, а інший крадій в цей час вбіг з місця вчинення злочину. Барсетку обвинувачені не відкривали та не бачили, що в ній перебувало. Надалі зі слів потерпілого вони дізналися, що там були грошові кошти на загальну суму 1 061 грн.

[do_widget id=text-16]

 

Обвинувачені свою вину в інкримінованому злочині визнали повністю, у вчиненому розкаялися.

«Обставинами, що пом’якшують покарання обвинувачених, суд враховує повне визнання вини, каяття у скоєному, відсутність тяжких наслідків від злочинних дій обвинувачених, активне сприяння обвинувачених у розкритті злочину, повне відшкодування потерпілому матеріальної шкоди шляхом повернення викраденого майна поспіль після вчинення злочину», — зазначається у вироку.

Враховуючи наведене, суд ухвалив:

Визнати винними обох чоловіків за ч. 2 ст. 185 КК України та призначити покарання у вигляді трьох років позбавлення волі.

На підставі ст.75 КК України від призначеного покарання звільнити з випробуванням, встановивши іспитовий строк 3 (три) роки, у відповідності зі ст.76 КК України зобов’язати обвинуваченого періодично зявлятися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації та повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання.

Вирок може бути оскаржено до Апеляційного суду Миколаївської області через Корабельний районний суд міста Миколаєва протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button