Происшествия

Кіберполіція затримала шахрая, який за допомогою Інтернет заволодівав коштами миколаївців. Розшукуються потерпілі

Підозрюваний у вчиненні численних шахрайств протягом тривалого часу переховувався від правоохоронних органів. За цей час встиг вчинити ще низку злочинів. Поліцейські провели комплекс оперативних заходів та затримали злодія. Наразі він відбуває покарання у місцях позбавлення волі.

Про це повідомляє відділ протидії кіберзлочинам в Миколаївській області.

…Працівники Причорноморського управління кіберполіції отримали інформацію про злочинну діяльність у м. Миколаєві шахрая, який протягом року, за допомогою відомого інтернет-ресурсу, під приводом продажу різноманітних товарів та надання послуг з оренди квартир у курортних містах України, заволодівав коштами громадян.

Під час досудового розслідування поліцейські встановили, що шахрай ретельно конспірував свою злочинну діяльність: розміщував оголошення на сайті, знаходячись у громадських місцях, де є вільний доступ до мережі Інтернет, аби ускладнити пошук його місцезнаходження. У знайомого він придбав банківські картки, на які отримував гроші від потерпілих. А знімав гроші з банкоматів у медичній масці, аби камери терміналів не зафіксували його обличчя.

Отримавши від операторів телекомунікацій інформацію про з’єднання абонентських номерів, які використовувались шахраєм, працівники відділу почали відпрацювання версії про причетність до вказаних злочинів 26-річного мешканця м. Миколаєва. 

Раніше працівники кіберполіції встановили його причетність до вчинення 14 фактів шахрайства. Після направлення обвинувального акту відносно нього до суду, чоловік перестав з’являтись на судові засідання та був оголошений судом у розшук.

У ході відпрацювання можливих місць перебування зловмисника оперативники з кіберполіції встановили його місцезнаходження та спільно з відділом кримінального розшуку Інгульського відділу поліції доставили його до суду.

У зловмисника вилучено мобільні телефони та банківські картки, якими він користувався при вчиненні шахрайських дій.

Також було встановлено, що, окрім шахрайств, зловмисник, перебуваючи у розшуку, встиг заволодіти двома автомобілями під виглядом їх оренди, та продати їх у різних містах України.

22 вересня Інгульським районним судом м. Миколаєва шахрая визнано винним у скоєнні злочинів та призначено покарання у вигляді позбавлення волі строком на 4 роки. Судом також задоволено цивільні позови потерпілих щодо стягнення з засудженого грошових коштів в рахунок матеріальної та моральної шкоди, завданих в результаті його злочинних дій.

28 вересня слідчі Інгульського відділу поліції, під процесуальним керівництвом прокуратури, повідомили чоловіку про підозру у вчиненні ще двох кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) КК України. Йому загрожує до восьми років ув’язнення.

Наразі працівниками кіберполіції вживаються заходи спрямовані на встановлення потерпілих від шахрайських дій цього чоловіка.

«Якщо Ви були ошукані особою, яка використовувала електронну поштову скриньку yastreb.1976@bk.ru, номери мобільних телефонів 0988945623, 0635574936, 80960568566, 0505697377, 0638970222 та перераховували грошові кошти на картки 5160-1573-0022-8735, 4149-5070-2359-6388, зверніться з заявою за допомогою сайту Департаменту кіберполіції (www.cyberpolice.gov.ua), або повідомите за телефоном 073-032-05-17 працівників відділу протидії кіберзлочинам в Миколаївській області», — йдеться у повідомленні відділу протидії кіберзлочинам в Миколаївській області.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button