ОбществоПроисшествия

3 секції паркану + старі гріхи: крадія-рецидивіста у Корабельному районі засудили до позбавлення волі майже на півтора року

24.03.2017 року (близько 03:00), знаходячись біля будинку № 108 по вул. Тернопільській в м. Миколаєві, керуючись корисливим мотивом, скориставшись тим, що за його діями ніхто не спостерігає, місцевий мешканець таємно викрав три секції металевого паркану (що належали власнику будинку) вартістю 200 гривень.

Крадій втік з міста вчинення злочину з викраденим майном, розпорядився ним на свій розсуд, чим заподіяв потерпілому матеріальну шкоду на вищезазначену суму.

Під час розшляду цієї справи у Корабельному районному суді, обвинувачений свою вину визнав повністю, у вчиненому розкаявся, в судовому засіданні не оспорював обставин таємного викрадення ним майна — трьох секцій металевого паркану, які він наступного дня продав за 200 грн. невідомим особам. Крім того, обвинувачений зазначив, що на данний час він власними силами встановив паркан потерпілому та останній до нього не має претензій.

24.07.2017 року Корабельний районним судом (суддя — Тетяна Головіна) раніше судимому крадію (був засуджений 25.06.2012 р. Корабельним районним судом м. Миколаєва за ч.2 ст.121, 309 ч.1, 70 ч.1 КК України до 8 років 6 місяців позбавлення волі; звільнений 04.03.2016 року від відбування покарання умовно-достроково з невідбутим терміном 1 рік 3 місяці 24 дні) винесено вирок.

«…Показання обвинуваченого повністю відповідають фактичним обставинам справи, які він не заперечує…

Обставинами, що пом’якшують покарання обвинуваченого суд враховує повне визнання вини, щире каяття у скоєному, активне сприяння розкриттю злочину, повне відшкодування шкоди потерпілому, відсутність тяжких наслідків від злочинних дій обвинуваченого.

Обставиною, що обтяжує покарання обвинуваченого, є рецидив злочину.

Вирішуючи питання про призначення покарання обвинуваченому, суд враховує ступінь тяжкості вчиненого обвинуваченим злочину та дані щодо його особи — раніше судимого, судимість за попередній злочин якого не знята та не погашена у встановленому Законом порядку, інкримінований злочин вчинено обвинуваченим під час призначеного судом умовно-дострокового звільнення від покарання, при цьому обвинувачений посередньо характеризується за місцем проживання, підтримує зв’язки із особами, схильними до вчинення злочинів, періодично вживає спиртні напої», — йдеться у тексті вироку.

Суд визнав чоловіка винним та призначив йому покарання у вигляді 1 року позбавлення волі. Однак до новопризначеного покарання приєднали частково не відбуту частину покарання за вироком Корабельного районного суду від 25.06.2012 р. та остаточно визначили покарання у вигляді 1 (одного) року 4 (чотирьох) місяців позбавлення волі.

Вирок може бути оскаржено до Апеляційного суду Миколаївської області через Корабельний районний суд м. Миколаєва протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Читайте новини першими

Связанные статьи

4 комментариев

  1. Без комментариев , типа того когда чудоха украла лифон в таврии , нечего коментировать кроме как сказать : кто то крадет вагонами и ему нечего , а кто то украдет велосипед и сядит на лет 8 .

    1. Такое воровство на уровне кошелька, или металлолома повышает недоверие людей друг к другу. Не скажу что приговор справедливый, но судье видней.

  2. Так давай всем разрешим красть .. Но по чучть, не вагонами, а так, самую малость..... Выбем лобовуху на автомобиле за 5-6 тис., а украдём чучть...(пепельницу) - ТАк ведь можно.

  3. Зря сознался. Романчук до сих пор ни в чем не признается и гуляет с награбленным добром!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button