ОбществоЭкономика

Щоб зберегти миколаївські дороги, керівники портів і стивідорів допустять на вагові комплекси представників Укртрансбезпеки

5 липня в Миколаївській облдержадміністрації під головуванням першого заступника голови ОДА відбулася робоча нарада з керівниками портів та стивідорних компаній Миколаєва, під час якої намагалися знайти механізми співпраці в вирішенні питання з “перевантаженим транспортом”.

На початку наради В’ячеслав Бонь повідомив присутнім керівникам стивідорних компаній про доручення Міністерства інфраструктури, в якому йде мова про необхідність забезпечити присутність інспекторів Управління Укртрансбезпеки на вагових комплексах зернових терміналів.

“У нас є проблема перевантажу автомобілів, яка тягне за собою руйнування доріг і, відповідно, тягне за собою збитки в сотні мільйонів гривень. Я розумію, що ця проблема повинна глобально вирішуватись на рівні держави, але тут одразу виникає багато факторів на які можуть вплинути лише народні депутати, Верховна Рада, Кабмін…Тобто, для вирішення питання потрібно задіяти дуже багато людей і структур. На сьогоднішній день, є просте рішення: співробітники Укртрансінспекції заходять на вагові комплекси зернотрейдерів і виписують штрафи. У вас вся ця інфраструктура створена, і всі ці автомобілі, в кінцевому рахунку, їдуть до вас”, – розповів перший заступник голови Миколаївської ОДА В’ячеслав Бонь.

По його словам, якщо стивідори підуть на зустріч і допустять на свої вагові комплекси інспекторів Укртрансбезпеки та будуть сприяти в їх роботі, то вже через тиждень водії перестануть перевозити надлишкові вантажі і нікого не потрібно буде ловити по “об’їзним” шляхам.

Втім, така позиція викликала опір деяких приватних зернотрейдерів, які посилаючись на корпоративні правила, заявили, що не мають такої можливості. Але все ж таки, в результаті наради було узгоджено, що УТБ і стивідори випробують компромісний порядок дій з допуском інспекторів на ваги і намаганням штрафувати порушників на місці. Вже найближчими днями всі зможуть побачити, наскільки реальним буде сприяння у вирішенні проблеми з боку представників стивідорних компаній, — повідомили в ОДА.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button