ОбществоПроисшествияЭкономика

ОБЕРЕЖНО! Українські банки, установи і підприємства, а також приватні комп'ютери атакує вірус "Петя"

Сьогодні, 27 червня, комп’ютери державного і приватного сектора зазнали безпрецедентних вірусних атак. Вірус видаляє всю інформацію на інфікованому комп’ютері, а потрапляє у систему електронною поштою.

Вірус шифрує файли на комп’ютері, а після цього вимагає гроші за їх розшифровку. Спеціалісти уточнюють, що початкова інфекція відбувається через фішингове повідомлення (файл Петя.apx) або оновлення програми M.E.doc. Поширення локальною мережею – через DoblePulsar та EternalBlue, аналогічно методам #WannaCry.

У зв’язку з цим відділ протидії кіберзлочинності в Миколаївській області Причорноморського УКП ДКП НПУ закликає громадян вжити всіх необхідних заходів, аби забезпечити себе від вірусної атаки:

— По-перше, зробіть копії всіх важливих даних на зйомних незалежних носіях.
— По-друге, оновіть операційну систему, браузер і антивірус до останніх версій.
— По-третє, уважно вивчайте файли, які отримуєте електронною поштою, навіть якщо вони надійшли з перевірених поштових скриньок. Якщо лист підозрілий, ні в якому разі не відкривайте його.

Крім того, в листі може бути посилання на сторонній ресурс.
У разі, якщо в розширенні будь-якого файлу .jpg або .pdf, .xls, .doc, .docx, .tif в кінці буде дописано .js,
ні в якому разі його не скачувати і не відкривати цей файл.

Відділ протидії кіберзлочинності в Миколаївській області Причорноморського УКП ДКП НПУ звертається до мешканців області: якщо ви все ж стали жертвою кібератаки, повідомляйте про це за телефоном спеціаліста відділу: 093 239 43 97

Співробітники відділу протидії кіберзлочинності в Миколаївській області здатні надати комплексну підтримку та вжити всіх важливих заходів протидії поширення вірусу, а також ліквідації його наслідків.

Читайте новини першими

Связанные статьи

13 комментариев

  1. Спасибочки за предупреждение! Петя - вирус, и его надо удалить и не читать, и не открывать, а закрыть и поместить в карантин!

  2. "Говорящая собачка", если ты про Липецкую фабрику в твоей России, так она уже закрыта, кушай "коника", но он вроде после зимы расстаял. У нас, в Украине, пусть "Рошен" работает.

  3. Говорят, чтоб защититься от вируса Petya.A. нужно оставить на ночь перед монитором стакан водки. Вирус своих не трогает.

  4. "Шариков написал:" ...их минусики я горжусь этим, не зря и правильно значит пишу."

    Бедный и никчемный человечек . Минусики - оценка читателями твоих высеров . По твоей логике так же может сказать бездарный музыкант - не хотят слушать мою музыку потому что не понимают ничего в иcкустве . Твое же "искуcтво" заключается в обсир.нии всех и всего вокруг.

    1. А кто дяде Ване запретил предохраняться? Только его нужно покупать, а не тырить.
      Да тут проблема не антивирусе,,,

      1. как мы видим, украинцы в аргументированные ответы не умеют, а в оскорбления умеют.

  5. В этом и заключается весь глубокий смысл "кибер" "атаки" на Украину. Просто в других странах долбо&бов, запускающих .js файлы, полученные от неизвестных источников в почте, оказалось минимум. А уж пользующихся передовой украинской софтиной и подавно :) А вирусу ему-то пох на территориальные и национальные предрассудки.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button