Происшествия

Великий канал наркопостачання та притон, організований у Корабельному районі (біля "Жуківського" кільця) ліквідовано

У Миколаєві під час спецоперації правоохоронці ліквідували канал постачання наркотичних засобів у великих розмірах.

Оперативна розробка здійснювалась протягом тривалого часу, і врешті решт група зловмисників, віком від 40 до 71 років, була затримана поліцейськими та спецпризначенцями.

Так, 19 червня під процесуальним керівництвом Миколаївської місцевої прокуратури №2 співробітниками Управління протидії наркозлочинності спільно зі слідчими Слідчого управління ГУНП в Миколаївській області та Корабельного відділу поліції, затримано групу зловмисників безпосередньо під час збуту чергової партії наркотичних речовин у Корабельному районі міста Миколаєва.

Кримінальне угруповання складалося із чотирьох осіб, переважно жінок, серед них безробітні та раніше судимі. Злочинці збували екстракт опію та канабіс, які виготовляли самостійно. Крім того, ділки торгували амфетаміном і метадоном, постачаючи свій товар наркозалежним мешканцям обласного центру партіями, — повідомляють у відділі комунікації поліції Миколаївської області.

Засновницею наркобізнесу виявилась найстарша – 71-річна жінка неслов’янського походження. Зловмисниця обладнала своє житло цілою системою контролю: відеоспостереженням та засобами зв’язку. Щоб надавати вказівки «підлеглим» їй достатньо було одного натискання кнопки виклику. Тож коли за товаром приходив наркозалежний, домовласниця перевіряла чи входить він до кола постійних «відвідувачів» та не привів із собою сторонніх, а потім розпоряджалась про подальші дії вже навченим постачальникам. Хоча жінка і не контактувала особисто із клієнтами, все ж таки попіклувалась про створення для них належних умов та облаштувала місце для вживання наркотиків поряд зі своїм будинком.

Як вдалося з’ясувати «Корабелів.Інфо», наркопритон було влаштовано в будинку, що розташований недалеко від так званого «Жуківського» кільця.

Перекривши канал збуту наркотичних засобів, співробітники Управління протидії наркозлочинності спільно зі слідчими Слідчого управління ГУНП в Миколаївській області та Корабельного відділу поліції, під процесуальним керівництвом прокуратури, провели більше 10 санкціонованих обшуків, під час яких вилучили наркотичні засоби, за попередньою оцінкою, на загальну суму понад 400 тисяч гривень.

 

Серед вилученого: більше 500 г концентрату макової соломки, 20 мл опію та 50 г особливо небезпечного наркотичного засобу канабісу, розфасовані для клієнтів 15 пігулок димедролу та 20 – сильнодіючої наркотичної речовини метадону, а також понад 400 кущів рослин коноплі, прекурсори, засоби для вживання наркотиків та близько 10000 гривень, отриманих ділками від «вдалого» продажу тільки за півдня.

 

Слідчим відділенням Корабельного відділу поліції ГУНП в Миколаївській області розпочато кримінальне провадження за ознаками ч.2 ст.307 КК України «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів», санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 6 до 10 років з конфіскацією майна.

[do_widget id=text-16]

 

Наркоділків затримано у порядку ст. 208 КПК України та їм вже оголошено про підозру. За узгодженням із обласною прокуратурою готується клопотання до суду про обрання затриманим міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

ВИДЕО ликвидации наркопритона в Корабельном районе,
который ежедневно зарабатывал около 20 тыс. грн.

Слідчі заходи тривають та очікуються результати експертного дослідження.

Нагадаємо: у травні 2017 року у Корабельному районі м. Миколаєва (у мікрорайоні Широка Балка) також затримали злочинну організовану групу, яка займалась наркоторгівлею.

P.S. Корабельный районный суд арестовал 3-х наркодельцов. 71-летняя организаторша притона — под домашним арестом (ВИДЕО)

Читайте новини першими

Связанные статьи

11 комментариев

  1. Не все так мрачно . Табор даст денег кому нужно . В итоге экспертиза составит заключение , что белый порошок оказался крохмалом . Просто цыгане по своей ментальности хотели "кинуть" наркотов . :-)

  2. Там и амон был, и заламали маленького ребенка 10 лет преслонив пистолет ко лбу. Теперь заикается(

    1. Судя по грамматике ты и есть тот 10-ти летний цыганский мальчик. Амон все правильно сделал, чтоб ты когда вырос не вздумал ширь варить и толкать

  3. Торговля наркотиками это торговля на горе других - Богом наказуемо. Нам нужна здоровая нация, а не вымирающая. Хорошо, наводят порядок. Будут здоровее наши дети.

  4. Мусора крышевали и будут.. Если сейчас полиция, то будет порядок?!?! Только полиция не знает где наркота где самогон, задрала ваша. Показуха на приусах, опера делайте свою работу, вы же на благо родины ;-)

  5. Наркоторгівля як і наркоманія - велика біда нашого суспільства . Корені цієї хвороби полягають в бездуховності населення . Прикметно , що найнижчий % наркоманії а також суїцидів , алкоголізму , розлучень , покинутих дітей та злочинності , на заході нашої країни . Саме в західних областях найбільш відчутний вплив церкви на суспільство . І навпаки , південь та схід України на жаль залишається й надалі "лідером" сумної статистики . Прикро .

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button