Происшествия

"Облава" на валютчиків у Миколаєві: вилучено гроші, мобільні телефони та золоті прикраси, складено 18 адмінпротоколів

У Миколаєві правоохоронці задокументували ряд фактів проведення незаконних валютних операцій.

На правопорушників складено 18 адмінпротоколів, вилучено іноземну валюту, мобільні телефони та коштовні прикраси. Зібрані матеріали направлені на розгляд суду.

Співробітники Управління превентивної діяльності, районних відділів поліції ГУНП в Миколаївській області, а також Управління патрульної поліції м. Миколаєва проводять заходи по недопущенню проведення незаконних валютних операцій.

Під час відпрацювання ринків, які розташовані на території міста, та інших місць можливого проведення незаконних валютних операцій, скупки та продажу дорогоцінних металів, мобільних телефонів тощо, правоохоронцями задокументовано 18 адміністративних правопорушень. З яких 15 – за ознаками ст. 162 КУпАП «Порушення правил про валютні операції», санкція якої передбачає накладення штрафу від тридцяти до сорока чотирьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією валютних цінностей, та 3 факти, передбачені ст. 164 КУпАП «Порушення порядку провадження господарської діяльності», що карається штрафом від однієї тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією виготовленої продукції, знарядь виробництва, сировини і грошей, одержаних внаслідок вчинення цього адміністративного правопорушення, чи без такої.

Загалом у правопорушників вилучено більше 30 тисяч гривень, близько 2500 доларів США, інша іноземна валюта, а також 3 мобільних телефони та злоті вироби.

За вказаними фактами зібрано відповідні матеріали, які направленні до районних судів для прийняття відповідного рішення згідно з нормами діючого законодавства.

Правоохоронці звертаються до всіх громадян із застереженням: в жодному разі не довіряйте проведення валютних операцій особам, які не мають на це відповідного дозволу. Пам’ятайте, що за незаконні скуповування, продаж, обмін, використання валютних цінностей, як засобу платежу або як застави, вас та особу, яка не має відповідної ліцензії на проведення таких операцій, може бути притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 162 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Управління превентивної діяльності ГУНП
Миколаївської області

Читайте новини першими

Связанные статьи

2 комментариев

  1. Убирали не угодных, кто был валютчиком, тот и будет, для ментов это главные информаторы. Тоесть завтра на рынке не будет валютчиков????? Бред, зачем писать об этом если ничего не изменится. :-(

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button