Происшествия

Поліція попереджає миколаївців про новий вид шахрайства!

З початку квітня до поліції в Миколаєві почали звертатись громадяни, переважно похилого віку, яких ошукали невідомі під приводом продажу та встановлення за «значно зниженими цінами» газових плит іноземного виробництва. Потерпілі погоджувались на привабливі пропозиції аферистів, платили їм чималі кошти, а натомість залишались лише з «бонусним» реле напруги.

Із пояснень заявників, до них додому приходили люди, які представлялись працівниками служби газу або фірми з виготовлення газового обладнання. У деяких випадках це були чоловік та жінка, в інших – двоє чоловіків.

Незнайомці рекламували товар (нібито високої якості газові плити з Німеччини) та переконували мешканців у необхідності його придбання у зв’язку із вигідною акційною ціною.

«Новітні» плити за прейскурантом злочинців коштували близько 3000 грн., а з тими, хто погоджувався на їх купівлю, укладались угоди, які пенсіонери підписували, не читаючи. Як з’ясовувалось у подальшому, договір складався на купівлю реле напруги і виходило, що миколаївці придбали його за 3000 грн. у той час, коли вартість такого товару становить близько 300 грн.

«Вигідні» придбання виявлялись обманом, і ошукані люди не одразу це розуміли. Коли «постачальники» не з’являлись у визначений термін, замовники спочатку намагались зв’язатись із ними по телефону, на дзвінки яких ніхто не відповідав, а потім повідомляли про факти шахрайських дій правоохоронцям.

[do_widget id=text-16]

 

Поліція звертається із проханням до громадян не спокушатись на товар сумнівної якості та не поспішати розлучатись зі своїми грошима, здійснюючи покупки з рук незнайомців. Щонайменш, проконсультуйтесь спочатку із рідними та знайомими, але, якщо ж уникнути участі постраждалого не вдалось, негайно звертайтесь до поліції за телефоном спецлінії «102», адже розкриття злочинів більшою мірою залежить від своєчасного повідомлення про їх скоєння.

За усіма зверненнями постраждалих розпочаті кримінальні провадження за ознаками ч.2 ст.190 КК України «Шахрайство», що карається штрафом від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк від одного до двох років, або обмеженням волі на строк до п’яти років, або позбавленням волі на строк до трьох років, та проводиться розслідування, — повідомили у відділі комунікації поліції Миколаївської області.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button