Общество

На Миколаївщині у 2017 р. явка на перший тест ЗНО склала 95%

У вівторок, 23 травня, розпочалась основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання 2017 року. Абітурієнти складали тест з української мови та літератури.

Як відзначають спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА, організація проведення тестування була здійснена на високому рівні. Пункти тестування були облаштовані належним чином, персонал діяв виключно в межах своїх прав та зобовязань.

Разом з тим, абітурієнти не завжди дотримуються всіх процедурних вимог. Спостерігачі зафіксували випадок позбавлення учасника можливості закінчити тестування, оскільки під час технологічної перерви у гімназії №2 м. Миколаєва у абітурієнта із застосуванням металодетектора знайшли вимкнений телефон. Незважаючи на інформаційну кампанію, яка проводиться до дня тестування, та застереження персоналу пунктів тестування щодо недопустимості мати при собі технічні засоби, учасники нехтують цим та позбавляють себе можливості пройти ЗНО.

Як повідомила Людмила Завірюха, яка відповідає за  проведення ЗНО у Миколаївській області, аналогічні випадки трапились також в Миколаївській ЗОШ №19 та у Вознесенській ЗОШ.

Громадянська мережа ОПОРА нагадує, що учасники ЗНО не можуть мати при собі засоби зв’язку, пристрої зчитування, обробки, збереження та відтворення інформації, а також окремі елементи, які можуть бути складовими технічних засобів чи пристроїв.

Крім того, як повідомила Людмила Завірюха, були зафіксовані 4 випадки, коли учасники намагались потрапити до пунктів тестування без необхідних документів.

Відповідно до вимог, учасник повинен мати при собі три документи:

—          сертифікат ЗНО;

—          паспорт або інший документ, назва, серія, якого зазначені в сертифікаті;

—          запрошення-перепустку.

Слід заначити, що явка в Миколаївській області на перший тест була високою і склала 95%. Також на пунктах тестування Миколаївської області суттєвих ситуацій з погіршенням здоров’я учасників не відбувалось, хоча останні все ж звертались до медичних працівників через хвилювання або втому.

Після завершення тестування абітурієнти не подавали апеляції щодо можливих порушень процедури ЗНО, повідомила ГО «ОПОРА».

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button