Общество

Питання євроінтеграції, захисту прав людини та імплементації права Європейського Союзу обговорили в Миколаєві

19 травня 2017 року в Миколаївській обласній науковій бібліотеці ім. О.М. Гмирьова Головним територіальним управлінням юстиції у Миколаївській області проведено підсумкову конференцію до Дня Європи на тему «Питання євроінтеграції, захисту прав людини та імплементації права Європейського Союзу».

Участь у конференції взяли Тетяна Добриднік (правозахисник, директор ГО «Незалежна соціальна адвокація та право захист»), яка  презентувала Моніторинговий огляд стосовно прав затриманих, роль адвоката на стадії досудового слідства, та Олег Альохін (керівник Громадського Моніторингового Центру з прав людини), який розповів про функції Моніторингового Центру, залучених правозахисників, ЗМІ у виявленні порушень, написанні скарг до секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з  прав людини, поліцейському омбудсмену; про  роботу з адвокатами, які здійснюють свою діяльність у Центрі  на підставі меморандуму  про співпрацю, та подальше направлення осіб до місцевих Центрів надання  безоплатної вторинної  правової допомоги.

Також була запрошена Юлія Резнікова (уповноважений представник Міжнародного комітету з захисту прав людини, комісар 8 рангу), яка доповіла про застосування практики Європейського суду з прав людини, ухвалені позитивні рішення за поданими заявами громадянами з Миколаївської області.

Зустріч пройшла в теплій, дружній обстановці зі сподіванням на майбутні позитивні зміни у правозахисній сфері, — повідомили організатори заходу.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button