Общество

На бібліотечному уроці "Тематичне спілкування: друзі, книги та читання" побували школярі Корабельного району

Похід до бібліотеки та знайомство із новою книгою – це приємна та водночас таємнича подія для кожного читача. Сама атмосфера у приміщенні – храму духовності та книг – налаштовує на серйозність, високу мораль і жагу до знань. Особливо цікавою стала екскурсія до бібліотеки-філії для дітей №8 (пр. Корабелів, 12) для учнів четвертих класів Миколаївської школи № 1 ім. Олега Ольжича.

Так, школярі МЗОШ №1 4-В та 4-Г класу, разом з класними керівниками, відвідали бібліотечний урок «Тематичне спілкування: друзі, книги та читання». Метою даного заходу було прищеплення любові до книги, формування комунікативної компетентності, культури читання, виховання потреби в читанні, бережливого ставлення до книги.

Працівники бібліотеки радо зустріли школярів. Провідний бібліотекар відділу довідково-інформаційних послуг Ігнатьєва Олена Василівна провела цікаву вікторину, де школярі з легкістю відповідали на запитання про казкових героїв.

Учні цікавилися різноманітними періодичними виданнями, книжковими виставками. Бібліотекарі розповідали про те, як влаштована читальна зала, як правильно користуватися книгами, як швидко знаходити інформацію та як стати постійним гостем бібліотеки. Тут справді можна обрати літературу на будь-який смак читача, як для дівчат, так і для хлопців.

На сьогоднішній день більшість підлітків вбачають у можливостях Інтернету більше користі, ніж від книги. Ми живемо в епоху інформаційних технологій. Йде до того, що Інтернет витісняє друковану книгу. Звичайно, електронна книга дуже зручна: її можна озвучити, проілюструвати відеофрагментами. Але паперовій книзі не потрібні карти пам’яті та нова прошивка. Не треба перейматися, що у книги закінчиться акумуляторний заряд. Також електронна книга нанесе більше шкоди для нашого зору — очі швидко втомлюються.

Згадайте, як раніше ми обмінювалися книгами, дарували їх один одному, потім обговорювали прочитане. Тому і зараз потрібно заохочувати дітей до системного читання літератури та підвищувати соціальне значення бібліотек заради майбутнього.

Відділ довідкових та інформаційних послуг 
бібліотеки-філії для дітей №8

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button