Общество

«Чорнобиль не має минулого часу…» - година-застереження для школярів Корабельного району Миколаєва

З нагоди річниці Чорнобильської трагедії у бібліотеці-філії для дітей №8 (пр. Корабелів, 12) відбулась Година-застереження «Чорнобиль не має минулого часу…»

Страшні події 26 квітня 1986 року зосередили увагу всього світу на маленькому містечку Чорнобиль. Експеримент на ЧАЕС у квітні 1986 р. закінчився катастрофою. Герої-пожежники, які вступили у протиборство з атомною стихією, отримали смертельні дози опромінення. Сотні тисяч ліквідаторів наслідків аварії ціною свого життя та здоров’я затулили людство від чорної біди. З Прип’яті, Чорнобиля були евакуйовані близько 116 тисяч людей, а також більше 70 населених пунктів з 30-кілометрової зони навколо станції та за її межами у Поліському районі Київської області.

З історичними фактами ознайомились учні 6-Б класу Миколаївської школи №33.

Працівники відділу довідково-інформаційних послуг представили літературу з фондів книгозбірні, що всебічно відображає події, проблеми, коментарі, спогади, роздуми, наслідки найбільшої техногенної катастрофи сучасності.

Час невпинно йде вперед. Віддаляється чорна дата Чорнобиля, про яку зболем і сльозами згадуємо нині. І хочеться, щоб більше ніколи і ніде усвіті не повторилося подібне лихо.

Бібліотека-філія для дітей №8

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

  1. Ужасная трагедия для Украины и всей Европпы.
    Горбачева нужно судить, его прямым указанием было эксперементировать и набираться опыта молодому персоналу работающего по ночам(штатный опытный персонал работал днем) , останавливая и запуская реакторы ЧАЭС. Ясно что практикантам останавливать и запускать реакторы это верная авария. Кого слушал Горбачев давая указании о новаторских экспериментах на ЧАЭС? Это единстаенная АЭС в Украине, способная обогащать оружейный уран. А у кого был интерес сделать аварию на АЭС способной обогащать оружейный уран и в последствии лишить Украину я.о ?

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button