КультураОбщество

"Океаночка" та "Водограй" пройшли до другого туру відкритого міського конкурсу героїко-патріотичної пісні і танцю

11 квітня у структурному підрозділі міського палацу культури і мистецтв — Центрі культури та дозвілля, що знаходиться в мікрорайоні Варварівка, стартував відбірковий етап відкритого міського конкурсу героїко-патріотичної пісні і танцю, одним із ініціаторів створення якого виступило управління з питань культури та охорони культурної спадщини Миколаївської міської ради.

Головною метою конкурсу його засновники визначили збереження і розвиток кращих традицій патріотичного виховання  дітей, юнацтва і молоді, формування та зміцнення почуття патріотизму і національної гідності на кращих зразках української пісенної творчості і хореографічного мистецтва героїко-патріотичного спрямування,
поширення серед населення всіх вікових категорій інтересу до героїчного минулого  та сьогодення України.

Також організатори особливу увагу звертають на такі завдання:

— формування та зміцнення як у підростаючого, так і у старшого покоління громадян, почуття патріотизму, національної гідності на прикладах героїчної історії нашої країни, на кращих зразках української пісенної творчості та хореографічного мистецтва героїко-патріотичного спрямування;

— сприяння популяризації, розвитку і збереженню кращих зразків вітчизняного мистецтва, вокальної та хореографічної  героїко-патріотичної спадщини;

— створення творчої атмосфери для професійного спілкування учасників конкурсу, обміну досвідом і репертуаром;

— підвищення художнього рівня репертуару і виконавської майстерності учасників конкурсу та професійного рівня керівників колективів — учасників конкурсу;

— пошук оригінальних зразків художньої творчості та підвищення художнього рівня аматорського мистецтва;

— виявлення і відзначення обдарованих виконавців, авторів пісні, хореографів-постановників та кращих творчих колективів, які опрацьовують героїко-патріотичну тематику, сприяння подальшій реалізації їх здібностей.

Для досягнення мети заходу до участі були запрошені аматорські вокальні та хореографічні колективи м. Миколаєва, учні загальноосвітніх навчальних закладів, професійно-технічних і позашкільних навчальних закладів, студенти вищих навчальних закладів всіх рівнів акредитації м. Миколаєва та інших міст України.

Цього року у І етапі було чимало бажаючих проявити свої творчі здібності та вміння. Приємно, що й учасники клубних формувань міського палацу культури «Корабельний» теж заявили про свої патріотичні почуття та продемонстрували як вони люблять свою Батьківщину, свій край, родину, проявили активну громадську позицію як справжні патріоти нашої неньки-України.

Своїми талантами намагалися вразити глядачів та журі учасники зразкового ансамблю танцю «Водограй» (керівник Світлана Чебан), який представив хореографічну композицію «Запали вогонь»; окремі виконавці студії естрадного співу «Звезда» (керівник Світлана Овсяннікова): Марія Берсан (пісня «Миру — мир»), Софія Антропова (пісня «Україна»), а ще вокальний квартет колективу з піснею «Ми за мир».

 

А тріо сміливих козачат у складі Михайла Адаменка, Павла Коновалова, Георгія Овсяннікова заспівало пісню «Козаки йдуть» на слова поета Д. Кренміня, музику композитора Т. Ярової.

У заочній формі представив свій виступ народний вокальний ансамбль «Океаночка» (керівник Сергій Реутов). Колектив запропонував на розсуд журі інсценізовану вокальну композицію «Мамо, мамо, не плачте! (Пам’ятаймо!)».

Оцінювало виступи конкурсантів поважне жюрі, до складу якого увійшли справжні знавці вокального та хореографічного мистецтва.

За результатами виступів наших колективів стало відомо, що до ІІ туру конкурсу героїко-патріотичної пісні і танцю, який відбудеться 18 квітня о 13:00 у міському палаці творчості учнів (вул. Адміральська, 31), пройшли народний вокальний ансамбль «Океаночка» та зразковий ансамбль танцю «Водограй».

Дирекція ММПК «Корабельний» бажає учасникам конкурсу віри в перемогу та подальших творчих досягнень.

Максим КОРОВАЙ, заступник директора
з культурно-масової діяльності ММПК «Корабельний»

 

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button