Общество

В Миколаєві відкрили центр зайнятості для учасників АТО, переселенців і тих, хто повернувся з місць позбавлення волі, та інших

У вівторок, 11 квітня, в Миколаєві заступник голови обласної держадміністрації Віталій Кіндратів спільно з керівником ГО «Асоціація учасників та інвалідів АТО» Олександром Терещенком урочисто відкрили «Центр дослідження зайнятості».

Центр дослідження зайнятості – проект громадської організації «Асоціація учасників та інвалідів АТО», головною метою якого є надання послуг з працевлаштування учасникам антитерористичної операції, людям з інвалідністю, матерям-одиначкам, внутрішньопереміщеним особам і тим, хто повернувся з місць позбавлення волі. Крім того, працівники Центру будуть надавати послуги  з психологічної реабілітації, рекомендації щодо програм професійної переорієнтації тощо.

Особливістю роботи центру є принцип «рівний – рівному», тобто всі співробітники центру самі є представниками тих соціальних груп, допомогу яким вони надають, повідомили в ОДА.

Як зазначив Віталій Кіндратів, відкриття таких закладів як «Центр дослідження зайнятості» має величезне значення для тих, хто повернувся із зони проведення бойових дій та тих, хто з будь-яких причин має складнощі з адаптацією в суспільстві. Тому подібні заходи завжди матимуть підтримку обласної влади.

«Неодноразово голова облдержадміністрації Олексій Савченко наголошував, що найкраща допомога воїну – це розуміння того, що коли він повертається додому йому є чим займатися, у нього є робота і місце в суспільстві, тому я маю надію, що заходи подібні сьогоднішньому будуть відбуватися все частіше і частіше», — сказав Віталій Кіндратів.

Під час церемонії відкриття було оголошено подяку голови Миколаївської ОДА директору підприємства об’єднання громадян «Миколаївське учбово-виробниче об’єднання інвалідів АТО» Денису Жуковському та працівнику підприємства Сергію Васильєву.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button