Экономика

Завершено перший етап днопоглиблення в акваторії порту «Ольвія»

10 квітня 2017 року завершився перший етап днопоглиблювальних робіт в акваторії спеціалізованого морського порту (СМП) «Ольвія». Спеціалісти філії «Дельта-Лоцман» Адміністрації морських портів України (АМПУ) провели роботи з поглиблення операційної акваторії причалів №№ 1–4 та допоміжного причалу порту з метою доведення глибин до паспортних показників.

«Експлуатаційне днопоглиблення в порту в останній раз проводилось ще в 2007 році, а в районі допоміжного причалу існувала ділянка, на якій не здійснювалося черпання ще з моменту його будівництва. Тепер ми можемо стверджувати про те, що роботи виконано за планом, у тісній зв’язці фахівців філії «Дельта Лоцман» і спеціалізованого морського порту»,— зазначив головний інженер філії «Октябрьск» АМПУ Володимир Жильников.

«Шаг за шагом, строим новую Украину!»
СМП «Октябрьск» переименован в порт «Ольвия»

Роботи розпочалися в грудні 2016 року в рамках ходових випробувань грунтовідвізної шаланди «Кримська-9» в складі земкаравану «Ріон» і тривали до оголошення льодової кампанії в СМП «Ольвія». Після її завершення експлуатаційне днопоглиблення було відновлено на причалі № 2. Роботи завершені орієнтовним обсягом вироблення 5 200 м3. Протягом березня було проведене експлуатаційне днопоглиблення операційних акваторій причалів №№ 3,4 та ділянки сполучення причалу № 2 з допоміжним причалом (Ro-Ro).

В період проведення зазначених робіт порт працював в штатному режимі без виводу причалів з експлуатації.

[do_widget id=text-16]

 

На сьогоднішній день орієнтовний загальний обсяг виконаних робіт з експлуатаційного поглиблення становить 31 600 м3. Згідно з технічним завданням загальний обсяг днопоглиблення становить понад 99 000 м3.

Після завершення періоду нересту роботи планується відновити на якірній стоянці № 363 та поглибленого району. Про це повідомляється на сайті АМПУ.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button