Общество

Ударно-хвильова терапія для бійців АТО - в Миколаївській обласній лікарні відновного лікування

У Миколаївській обласній лікарні відновного лікування успішно використовують метод ударно-хвильової терапії після травматичних контрактур суглобів у бійців АТО.

З 2014 року по теперішній час реабілітацію пройшли 65 учасників АТО. З них по стаціонарному відділенню – 8 осіб та по параклінічному  – 57.

Найбільша частка з цих пацієнтів мала постімобілізаційну контрактуру колінних, гомілкових, плечових суглобів, як наслідків політравми.

Фахівцями закладу розроблені методики лікування даної нозологічної форми застосуванням ударно-хвильової терапії. Апарат ударно-хвильової терапії лікарня придбала в жовтні 2012 року по субвенції з державного бюджету за 180 тис. грн без ПДВ.

Метод ударно-хвильової терапії в комплексному лікуванні значно покращив загальний стан хворих, збільшивши об’єм руху в суглобах, повідомили в Миколаївській ОДА.

Для довідки:

Метод ударно-хвильової терапії – це удари імпульсів ультразвуку, які впливають на необхідні зони під потрібним кутом (їх напрямок може змінюватися). Визначення зони впливу покладається на УЗД, рентген і пальпаторно. На опрацьовану ділянку встановлюють необхідний рівень тиску і частоти звукових коливань. Ударні хвилі генеруються від джерела живлення, які перетворюються в звукові розфокусовані хвилі – їх основними відмінностями є високий тиск і потужність імпульсу, а також нетривалість впливу.

Читайте новини першими

Связанные статьи

2 комментариев

    1. Читай уважно - Миколаївська ОБЛАСНА лікарня , тобто лікарня де лікуються люди з усієї області . Чи думаєш , що мешканці Корабельного района мають лікуватися лише у ЦРЛ ?

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button