Общество

18 березня відбудуться громадські слухання щодо плану території мікрорайону «Богоявленський» у Корабельному районі

Управління містобудування та архітектури Миколаївської міської ради (Замовник) та Товариство з обмеженою відповідальністю «Проектно-вишукувальний інститут «Миколаївагропроект» (Виконавець) повідомляють про проведення публічних громадських слухань проекту містобудівної документації: «Детальний план території мікрорайону «Богоявленський» у Корабельному районі м. Миколаєва».

Публічні громадські слухання відбудуться 18.03.2017 о 10:00 у приміщенні Палацу творчості учнів по вул.Адміральська, 31.

Початок реєстрації учасників о 9:30, — повідомили в міськраді. При собі необхідно мати паспорт.

«Если будем молчать, нас просто сожрут», — собрание жителей
Кульбакино по поводу планируемого кладбища (ВИДЕО)

 

[do_widget id=text-16]

Загальні дані про те, як планується використовувати зазначену територію,
надані на сайті міськради:

Територія мікрорайону примикає до магістралі міського значення – проспекту Богоявленського (Жовтневого). Територію оточує житлова забудова індивідуальними житловими будинками, кладовище, промислові об’єкти, залізна дорога. Через територію проходять високовольтні лінії, лінії водопроводів, газопровід. Військова частина, яка в 90-х роках планувалась під винесення, зараз залишається.

Ферма крупної рогатої худоби, що знаходиться в південній частині комплексу, підлягає винесенню.

В східній частині земельної ділянки даним ДПТ передбачається розміщення промислової зони та кладовища.

Промислова зона відокремлена від житлової зони 100-метровою зеленою зоною (санітарна зона) за межами якої передбачено розміщення промислових об’єктів IV та V класів шкідливості.

В розробленому проекті планування та забудови мікрорайону формуються два громадських центри – основний, який розташований по пр. Богоявленському на в`їзді в мікрорайон, та підцентр, який розташований в глибині забудови в районі проходження магістральних водопроводів та газопроводу.

Основний (загальноміський) громадський центр також є й композиційним центром мікрорайону, від якого радіально розходяться вулиці.

В громадському центрі зосереджені громадські та культурно-просвітницькі установи. Громадський центр сформований з торгового комплексу по продажу продовольчих та промислових товарів, автосалону, меблевого салону, розважального центру. Формування центру передбачає будівництво поліклініки з станцією швидкої медичної допомоги, АТС, цирку.

Через два квартали в глибину мікрорайону розміщені дитячий дошкільний центр та загальноосвітня школа.

В глибині мікрорайону формується громадський центр, де відповідно розрахунку передбачено будівництво 2-х дитячих садків, загальноосвітньої школи, пожежного депо, торгових об’єктів, об’єктів сфери обслуговування, ринок.

В південній частині мікрорайону за перспективною об’їзною дорогою в рекреаційній зоні передбачено будівництво об’єктів районного значення таких як: відкритого зеленого театру, закритого спортивного комплексу з спортивним залом, плавальним басейном, об’єктами харчування, відкритими спортивними майданчиками; комплексу культурно масової роботи (кінозали, комп’ютерні зали, об’єкти харчування та інше).

Струмок, що витікає з Миколаївських водоочисних споруд, передбачається благоустроїти із створенням пляжної зони для відпочинку мешканців району.

Виробнича зона частково вже сформована в північно-східній частині комплексу де діють об’єкти на відведених земельних ділянках.

На вільній від забудови території в східній частині комплексу розглядалось 4 варіанти використання цієї території:

— 1-й варіант, відповідно до генплану міста – рекреаційна зона (зелені насадження, спортивні споруди і т.д.);

— 2-й варіант – садибна забудова;

— 3-й варіант – промислова зона;

— 4-й варіант – кладовище, де в санітарній зоні 300 м між житлом і кладовищем розмістяться об’єкти промисловості IV та V класів шкідливості, тобто об’єкти без особливих викидів, що можуть бути розміщені за зоною 100 м.

Розгляд варіантів:

1 варіант – рекреаційна зона.

Площа території 120 га. Територія знаходиться за межами основних людських потоків і транспортної доступності.

Крім того в південній частині мікрорайону з причини наявності інженерних комунікацій, рельєфу місцевості не використовується ще 90 га території, яка може бути використана як рекреаційна зона. В результаті набирається 210 га непродуктивної території.

2-й варіант – садибна забудова.

В цьому варіанті розглядалася можливість розміщення садибної забудови з санітарною зоною від залізничної колії 100м. Але дуже велика віддаленість цієї території (4км) від проспекту Богоявленського виключає свою привабливість для індивідуального будівництва.

3-й варіант – промислова зона.

У варіанті розглядалася можливість розміщення промислової зони. Але територія площею 120га – це велика промислова зона, яка створить транспорту проблему на вказана ній території, проблему з доставкою працюючих та інші. Крім того в межах м. Миколаєва згідно з Генпланом міста в транспортній доступності знаходиться вільна територія «Промзона – 2», яка забезпечена всіма інженерними комунікаціями і транспортною доступністю.

4-й варіант – поєднання невеликої промислової зони та кладовища.

Важливою проблемою в м. Миколаєві на сьогоднішній день залишається те, що місто функціонує без кладовища. Поховання людей проводяться на сільських кладовищах навколо міста та підпоховання на існуючих кладовищах.

Територія, що пропонується в даному детальному плані для кладовища (з крематорієм) складає 80 га. Крім того, в 300-метровій санітарно-захисній зоні між кладовищем та житловою забудовою пропонується розмістити зелені насадження шириною 50 м та промислову зону з розміщенням об`єктів IV та V класів шкідливості. Це можуть бути різноманітні промислові об`єкти без шкідливих викидів для зайняття працею проживаючих поряд людей. Площа промислової зони дорівнює 24 га. Відстань від водосховища, яке не функціонує з 2006 року, до кладовища складає 600м при нормативній відстані 500м. Додатковим огородженням між територією кладовища та водосховища є насипна дамба з залізничною колією. Поверхові, дощові води з території стікають вздовж насипу по іншу сторону від водосховища.

З прокладанням об’їзної дороги, що передбачається проектом, буде вирішена доставка людей як на промислову територію, так і на кладовище, яке буде служити більше 40 років.

Для покращення санітарно-гігієнічних характеристик стану повітря, ґрунтів, підземних та надземних вод проектом передбачено ряд заходів, передусім інженерна підготовка території, яка забезпечує відвід поверхневих вод з житлової та промислової зон.

Для відведення побутових стоків від громадських будівель та житла передбачається будівництво каналізаційних мереж з підключенням до міських мереж.

Всі санітарні зони, комунікаційні, рекреаційні зони будуть озеленяти з висадкою дерев та висівом трав.

Всі дороги, під’їзди, площадки, тротуари покриють твердим покриттям відповідно до призначення.

Читайте новини першими

Связанные статьи

8 комментариев

  1. Интересное кино громадські слухання щодо плану території мікрорайону «Богоявленський» у Корабельному районі, а проводить их почему-то собираются в ценральном районе, через дорогу от мэрии. Расчёт прост, многие работающие люди с Корабельного района врядли станут пepececaть выходной ради какого-то голосования, а тем временем мэрия подгонит проплаченных тушек чтобы они проголосовали за это кладбище писюнкевича.
    А почему эти слушанья не провести в Октябрьском и на Кульбакино, для удобства граждан на чьей территории собираются это кладбище разместить?
    Тем более, там против кладбища и так много факторов, один из которых это высокий уровень грунтовых вод.

  2. Я не знаю чим думає у нас влада, але забудова такої перспективної для подальшого розвитку кладовищем це не доцільно взагалі. Це відвертає привабливість цього району та буквально ставить крапку на його розвитку. Ну чому не винести кладовище осторонь за місто? Наприклад, є кладовище за Балабанівкою, чи воно також вже заповнене? Ну тоді можна для цього виділити частку землі (яка знаходить у держвласності згідно з публічною кадастровою картою) між дорогою Т1501 та новим шламосховищем МГЗ. Все одно дана територія безперспективна в області розбудови житлового сектору.

  3. Там неплохое место для автономной птицефабрики/фермы. Часть территории под фабрику, часть под цеха обработки мяса, завод переработки биотоплива+котельная, возможно небольшая солнечная электростанция на крышах помещений, ближе к жилмассиву - садовые участки будут служить как парк и как выращивание фруктов+небольшой цех по производству соков, склады для хранения фруктов, овощей для круглогодичной работы. Ну и собственно - люди, около 5000 человек, которые живут рядом в Кульбакино будут всегда хорошей трудовой силой. А микрорайону стабильное, экологичные предприятия под домом и заработок. Но... кладбище ведь это круто.

  4. Вот здорово! Значит как парк культурный - так добираться далеко,а как кладбище - так уже и дороги построили и даже заасфальтировали!
    Слушания должны проходить в Кульбакино!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button