Экономика

Миколаївцям - про нові можливості «Електронного кабінету платника податків»

ДПІ в Інгульському районі м. Миколаєва повідомляє про роботу електронного сервісу ДФС «Електронний кабiнет платника», за допомогою якого здійснюється взаємодія органів ДФС та платників податкiв у режимi реального часу.

Знайти Електронний кабінет платника можна за адресою cabinet.sfs.gov.ua, а також на офіційному веб-порталі ДФС України.

Модернізований сервіс надає можливість платнику: працювати в ЕКП в режимі реального часу за допомогою персональних комп’ютерів та смарт-пристроїв без встановлення спеціалізованого програмного забезпечення.

В «Електронному кабінеті платника» функціонують дві частини: відкрита (загальнодоступна), вхід до якої здійснюється без ідентифікації користувача та приватна (особистий кабінет), вхід до якої здійснюється за допомогою електронного цифрового підпису.

Через відкриту частину ЕКП доступні такі можливості для платника (громадянина): ознайомитись з останніми новинами ДФС та нововведеннями ЕКП, скористатися інформацією з реєстрів, що є загальнодоступними, отримати інформацію про граничні терміни сплати податків, зборів, обов’язкових платежів та подання звітності (податковий календар), роздрукувати бланки податкової звітності, заповнити, зберегти та роздрукувати Декларацію про майновий стан і доходи фізичних осіб, отримати контакти та адреси діючих центрів обслуговування  платників (ЦОП).

За допомогою особистого кабінету платник податків має доступ до перегляду та ведення звітності, вхідних/вихідних документів, листування з ДФС, заяв, запитів на отримання інформації, стану розрахунків з бюджетом, реєстрації податкових накладних, СЕА ПДВ,СЕА РП.

Заощаджуйте робочий час – користуйтеся електронними сервісами, що дозволить спростити ведення бізнесу та скоротити до мінімуму контакти з органами ДФС.

ДПІ в Інгульському районі м. Миколаєва
ГУ ДФС у Миколаївській області

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button