Общество

"Боже! Бережи Україну!" Учні інтернату в Корабельному районі виготовили 100 ікон для воїнів АТО

Учні Миколаївської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату № 2 для дітей з вадами фізичного та розумового розвитку, що розташований у Корабельному районі, виготовили сто виконаних у техніці випалювання по дереву ікон Матері Божої  для воїнів АТО.

Розпочався цей проект у вересні 2014 року під керівництвом вчителя трудового навчання І категорії Юрушева Геннадія Петровича. Над своїми роботами учні працювали в позаурочний час. Вони свято вірять у те, що ці ікони стануть оберегами для наших захисників і врятують їхнє життя. Адже Віра є непереможною силою.

У виготовленні ікон працювали такі учні: Солопієнко Ірина, Тимошенко Валерія, Калатаєва Любов, Капліченко Ніна, Квасньовська Олена, Корець Інна, Невідома Карина, Кара Андрій, Данилов Олексій, Добридний Василь, Федоренко Олег.

                                    

Хочеться особливо відзначити ученицю нашого закладу, Солопієнко Ірину. Дівчина — сирота, від народження має вади верхніх кінцівок, через що у дитинстві не могла тримати в руках ложку або олівець. Своїми руками дівчина виконала 60 робіт, вкладаючи у кожну ікону часточку своєї чистої дитячої душі.

Ідею проекту підтримав директор школи-інтернату № 2 Ковтун Анатолій Володимирович. Значну допомогу в реалізації проекту надала заступник начальника відділу з інтернатних питань Департаменту освіти Миколаївської облдержадміністрації.

Проект відбувся також з благословення настоятеля Храму Святого Духа протоієрея Василя.

Ми щиро вдячні усім, хто допоможе передати ікони-обереги Матері Божої нашим захисникам.

Україна непереможна!

Педагог-організатор школи-інтернату № 2
Андрієвська Н.Я.

Читайте новини першими

Связанные статьи

3 комментариев

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button