Общество

Шановні батьки! Дбайте про безпеку своїх дітей, особливо під час свят!

Щодня рятувальники ліквідовують сотні пожеж по всій Україні, внаслідок яких не лише знищується майно, але й, що найголовніше — гинуть люди, у тому числі і діти. Залишаючи малечу вдома самих, особливо під час канікул, батьки ризикують, в першу чергу, їхньою безпекою. Адже діти полюбляють гратися із сірниками, запальничками, підпалювати папір, що може стати причиною пожежі. Крім того, дорослі не дбають про стан пожежної безпеки власних будинків, не дотримуються правил експлуатації пічного опалення, і тим самим наражають і себе, і малечу на небезпеку.

29 грудня у Києві та Рівненській області виникли дві пожежі, що забрали життя одразу 6 дітей.

Так, у столиці, під час пожежі в житловому будинку Дніпровського району загинуло три хлопчики 2011, 2013, 2014 років та народження та дівчинка, 2005 року народження. Ще одну дівчинку, 2003 року народження, госпіталізовано до лікарні.

На Рівненщині, в селі Дубини виникла пожежа у житловому будинку, внаслідок якої загинуло дві дитини — хлопчик, 2013 року народження та дівчинка, 2016 року народження. Ймовірно, причиною пожежі стала несправність пічного опалення.

Шановні батьки! Безпека ваших дітей, в першу чергу, у ваших руках! Наближаються новорічні та різдвяні свята. Не забудьте приділити увагу малечі, не залишайте її без нагляду. Пам’ятайте — дітям заборонено гратися з піротехнічними виробами, адже це іграшки лише для дорослих.

Тримайте запальнички та сірники в недоступних для малечі місцях, розповідайте їм про небезпеку, яку приховує у собі вогонь! Виховуйте у них навички культури безпечної поведінки, демонструючи на власному прикладі обережність у поводженні з вогнем, газом, тощо. Обов’язково розкажіть дітям, що у разі виникнення пожежі необхідно терміново сповістити про це дорослих та Службу порятунку за номером “101”.

Життя наших дітей залежить тільки від нас самих! Тож давайте зустрінемо Новий Рік та Різдво весело та безпечно!

Прес-служба ДСНС України

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button