КультураОбщество

Як бібліотека для дітей у Корабельному районі разом з малечею готувалася до свят

Взимку є чимало свят, яких з нетерпінням чекають дорослі та діти. Цей святковий зимовий час розпочинається 19 грудня, коли відзначається День Святого Миколая.

Майже у всіх народів є звичай дарувати дітям вночі на Святого Миколая всякі дарунки. Цей гарний звичай основується на житті Святого Миколая. Він жив наприкінці ІV століття і відзначався незвичайною добродійністю. Будучи священиком у Патарі, а пізніше архиєпископом у місті Мир (у Малій Азії), угодник зі свого невеликого майна давав щедрі жертви бідним та знедоленим. Миколай робив це в суворій таємниці. Традиційно Святий Миколай є головним заступником рибалок і моряків. Отже, з тих далеких часів, прийшло до нас Свято Миколая.

 

Бібліотекарі бібліотеки для дітей №8 запропонували маленьким читачам — учням 3-Б кл. школи №48, 2-Б та 2-В класів школи №54 книжкову мандрівку за допомогою бібліографічної іграшки – «В гості до Святого Миколая» (автор іграшки — провідний бібліотекар Полковниченко Лілія Георгіївна).

Книжкову мандрівку читачі здійснили, дізнавшись про книги, які розповідають про Святого Миколая та його життя, а також про наше місто Миколаїв, яке названо на честь цього святого. Учням було цікаво дізнатисьі про нові книги українських сучасних письменників, про які розповідає бібліографічна іграшка, ці книги можна читати в мережі Інтернет.

 

Батьки в ніч напередодні Свята Миколая кладуть презенти в дитячі шкарпеточки або взуття, найчастіше це солодощі, цукерки, шоколад. Кажуть, що подарунки отримують добрі та слухняні дітки, а тим, хто погано поводився, покладаються лише камені або різочку, проте маленькі хлопчики і дівчатка в очікуванні чарівного свята і подарунків не вередують і поводяться гідно, намагаючись сподобатись Святому Миколаю.

Отже бібліографічна іграшка пропонує всім читачам бібліотеки відділу книгообміну та сімейного читання трішечки пограти: треба покласти зірочку у той «чобіток» з назвою, який більш за всі підходе тому чи іншому маленькому читачеві. Перший чобіток з назвою «Я був чемним», другий – «Я робив добрі справи» і третій – «Я читав книги».

 

У відділі книгообміну та сімейного читання бібліотеки №8 давно вже є традицією (напередодні очікуваних Новорічних свят) проведення святкових майстер-класів, які бібліотекарі Полковниченко Лілія Георгіївна та Дончевський Олександр Олександрович провели також для учнів 2-Б та 2-В класів школи №54 та 3-Б класу школи №48, виготовляючи «Новорічні ялинки» з кольорового паперу.

Діти старанно працювали, роботи вийшли по-справжньому святкові – яскраві та гарні.

У неї на ручках – яскраві каблучки,
Стрічки і синички, ведмедики й сунички.
Цукерки в кишеньках, горішки у жменьках.
То що ж це за панна, мов лялечка, вбрана?
Сміється Галинка:
— Це ж наша ялинка!

Кожна ялиночка, зроблена дитячими руками, буде випромінювати тепло та затишок у родині.

Новий рік, Різдво, Свято Миколая – чарівні зимові свята, і в народі існує загадкове повір’я: якщо в переддень чарівного свята Миколая загадати заповітне бажання, то Святий Миколай його обов’язково виконає. Нехай саме доброта і віра в чудеса зберігатиме все найдорожче і найпрекрасніше у всіх людських серцях!

 

Лілія Полковниченко,
провідний бібліотекар бібліотеки №8

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

  1. Спасибо чудесным и любимым библиотекарям за прекрасные праздники для наших деток и за неизменно добрую и дружескую атмосферу!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button