Общество

В Миколаєві зафіксовані нові випадки порушення прав журналістів

У листопаді ІМІ зафіксував зростання кількості погроз представникам ЗМІ – 4 (Київ, Полтава, Миколаїв та Вінниці).

Журналістам погрожували при фізичному контакті або телефоном.

Погрожували переважно невідомі.

У Миколаєві депутат Миколаївської міської ради від партії “Об’єднання Самопоміч” В’ячеслав Апанасенко погрожував журналісту видання “Свідок.інфо” Андрію Прокопенку тим, що той відповість “як чоловік” за публікацію з критикою на його адресу.

Депутат горсовета от «Самопомощи» угрожал журналисту за
публикацию о захваченных подвальных помещениях

Окрім цього Управління Служби безпеки України в Миколаївській області відмовило журналістці Миколаївського центру журналістських розслідувань Тетяні Медведєвій в отриманні копій декларації про майно, витрати і зобов’язання фінансового характеру за 2014-2015 роки начальника управління та його заступників, назвавши цю інформацію державною

Як повідомляє ІМІ, лідером з порушень свободи слова та прав журналістів стали Дніпропетровщина (5 випадків) та Київ (4 випадки). Загалом порушення свободи слова та прав журналістів ІМІ зафіксував в 11 областях України.

Найчастіше порушували у листопаді право журналістів на професію: невідомі громадяни, правоохоронці та представники місцевої влади.

Кількість перешкоджань у листопаді збільшилась у півтора рази в порівнянні з жовтнем. Ця категорія з початку року залишається лідером серед порушень прав журналістів. Журналістам затуляли камеру або намагалися її зірвати, не пускали на засідання в міських радах, забороняли зйомку або вибірково допускали на відкриті заходи органів влади.

«Барометр свободи слова» є щомісячним аналітичним продуктом моніторингу свободи слова в Україні, який проводився ГО «Інститут масової інформації» за підтримки проекту «У-Медіа», що реалізується «Internews Network» за підтримки Агенства США з міжнародного розвитку (USAID) та за підтримки неприбуткової організації «Національний внесок заради демократії» (NED). «Мережа медіа-спостерігачів», яка працює в рамках проекту «Барометр свободи слова», фінансується за підтримки міжнародної правозахисної організації Freedom House та МЗС Норвегії.

Нагадаємо: під час президентських виборів у 2014 році член виборчої комісії Евген Базулько перешкоджав
законній діяльності журналиста «Корабелів.Інфо». Однак до сих пір справа не передана до суду:
«Ах, Боже мой, как будет сложно призвать к ответу подлеца».

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button