ІсторіяСуспільство

Крізь роки: як змінився Корабельний район за 10 років (ФОТО)

У нашу епоху розвитку сучасних технологій, користуючись плодами прогресу, можна, крім усього іншого, щодня дізнаватися масу цікавих речей. Так, наприклад, за допомогою Google у нас із вами є можливість побачити і порівняти фотографії будь-якої ділянки нашої планети Земля, зроблені з космосу в різні періоди часу.

Редакція “Корабелов.Инфо” в кількох публікаціях покаже своїм читачам у динаміці, як уже в 21-му столітті (за нещодавно минулі десять років) змінився Корабельний район Миколаєва. Ви побачите, які були за ці роки побудовані промислові та соціальні об’єкти, як змінився рельєф нашої місцевості під впливом діяльності людини, та інші цікаві речі.

Сьогодні ми розглянемо, як за ці минулі роки в Корабельному районі розвивалася житлова забудова (рекомендуємо рухати роздільник, розташований по центру фотографій).

Почнемо, мабуть, із наймасовішої та найелітнішої ділянки нової приватної забудови (в народі відомої як “Царське село”). Ще в 90-ті роки землю по обидва боки від “перегону” між Корабельним і Ленінським (нині вже Інгульським) районами було поділено на ділянки і роздано жителям Корабельного району. Найпрестижнішими вважалися земельні наділи, розташовані від проспекту (тоді – Жовтневого, а зараз – Богоявленського) у бік річки. Де і почалася масова забудова на початку нашого століття. А ось ділянки з протилежного боку проспекту так і не набули популярності – люди там і донині не поспішають “будуватися” через поганий розвиток мережі технічних комунікацій.

А ось як змінювалася територія лісового урочища “Жовтневе”, в народі іменованого “Маяк”, де поступово розвивалася скандально-відома забудова рекреаційної зони.

“КЛАН”. Розслідування дерибану лісового урочища
“Жовтневе” (“Маяк”) у Корабельному районі (ВІДЕО)

[do_widget id=”text-16″]

 

Ще одна скандальна забудова, так званий “будиночок Антощенка”, з’явилася на березі річки. “Юра-електрик”, взявши в міста в оренду водно-рятувальну станцію, переобладнав її на триповерховий маєток, поруч прибудувавши котеджне містечко.

Як розростається “Межигір’я” депутата Антощенка,
розташоване в Корабельному районі

Так, у дозвільних документах цей “палац” з усім подвір’ям проходить як “приміщення рятувально-водолазної станції на воді”, яке рішенням сесії міськради від 24 листопада 2011 року було передано ТОВ “Басвар”, що належить дружині Антощенка. Земельна ділянка на пляжі площею 7635 кв.м., де розгорнулося будівництво, мала цільове призначення – “для обслуговування нежитлової будівлі рятувально-водолазної станції на воді”.

Однак це надалі не завадило Антощенку продавати водолазну станцію як житловий котедж!

Але найбільше вражає, з якою швидкістю за останнє десятиліття виросло нове “місто мертвих”. Балабанівський цвинтар, заснований 2006 року, вже практично встиг закритися 2016-го.

“Чому не зробити для Корабельного пункт ближче?”
Жителям не подобається, що всіх людей тепер ховатимуть у Матвіївці

Тільки за 2015 рік на Балабанівському кладовищі, як розповіла нам його директор, було поховано 1 825 осіб (у середньому по 5 осіб на день)…

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button