Экономика

«Миколаївводоканал» розпочинає реконструкцію на Галіцинівських очисних спорудах каналізації

МКП «Миколаївводоканал» розпочинає реконструкцію блоку механічної очистки стоків (будівлі решіток, прийомної камери та піскоуловлювачів) на Галіцинівських очисних спорудах каналізації. Відповідний дозвіл на модернізацію комплексу зареєстрований у ДАБІ 18-го жовтня 2016 року.

Про це повідомили у прес-службі МКП.

«Дебати серед представників влади та громадськості міста стосовно необхідності реконструкції аварійних споруд велися не один рік. Проте фінансування цього проекту розпочалося лише у липні 2015-му. Працівниками комунального підприємства був проведений відповідний тендер та отримано дозвіл від Європейського Інвестиційного банку щодо заключення контракту з переможцем відкритих міжнародних торгів. У минулого року підряднику були перераховані кошти в розмірі авансового платежу. Проте доки міська влада не виділила кошти для спів-фінансування вказаного контракту, роботи розпочати можливості не було. Сьогодні ж підприємство отримало всі дозвільні документи і розпочинає роботи з реконструкції вказаного об’єкту», — зазаначили у водоканалі.

В Николаеве воду из кранов нужно отстаивать не менее 3 часов,
чтобы не отравиться

Сьогодні очисні споруди каналізації перебувають в аварійному стані. Вони були збудовані та запущені у роботу ще у жовтні 1973-го року. У той час обладнання справлялося із очисткою стічних вод. Сьогодні ж очисні споруди не відповідають світовим стандартам та потребують комплексної модернізації.

Підготовка до переобладнання очисних споруд вже розпочалась. Підрядні організації поки звозять до Галіцинівських очисних споруд будівельні матеріали та техніку. Орієнтовний термін завершення робіт — перше півріччя 2017-го року.

Читайте новини першими

Связанные статьи

2 комментариев

  1. Понятное дело! Ведь директором вонючего отдела стал новый человек - Тельпис - сын старого начальника Тельписа. Хотя, возможно, я ошибаюсь и всё наладится, и в сторону Галициновки и Балабановки теперь будут доноситься благоухания ландыша?! Надеяться только и остается.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button