ОбществоПолитика

В грудні на Миколаївщині пройдуть вибори в об’єднаних тергромадах. ЦВК визначила по 26 округів в громадах Вітовського району

Центральна виборча комісія на підставі відомостей Державного реєстру виборців визначила кількість територіальних одномандатних виборчих округів, які утворили сільські, селищні, міські виборчі комісії для організації виборів депутатів рад об’єднаних територіальних громад у Миколаївській області, що відбудуться 11 і 18 грудня поточного року.

Громадянська мережа ОПОРА повідомляє, що по 26 округів утворено для виборів до Олександрівської та Прибужанівської (Вознесенський район), Коблівської (Березанський район), Галицинівської та Шевченківської (Вітовський район), а також Куцурубської (Очаківський район) сільських рад об’єднаних територіальних громад. Крім того, по 26 депутатів обиратимуть до Веселинівської (Веселинівський район), Воскресенської (Вітовський район) та Доманівської (Доманівський район) селищних рад об’єднаних територіальних громад, а також Баштанської міської ради (Баштанський район).

По 22 округи комісії утворили для виборів до Благодатненської (Арбузинський район) та Кам’яномостівської (Первомайський район) сільських рад, а також Ольшанської (Миколаївський район) селищної ради.

Найменшу кількість депутатів, а саме 14, обиратимуть до Мостівської (Доманівський район), Михайлівської, Веснянської, Нечаянської (Миколаївський район), Чорноморської (Очаківський район) та Бузької сільських рад об’єднаних територіальних громад.

Громадянська мережа ОПОРА нагадує, що згідно з частиною 2 статті 17 Закону України «Про місцеві вибори», для проведення виборів депутатів сільської, селищної ради відповідна сільська, селищна територіальна виборча комісія не пізніш як за 38 днів до дня чергових або перших місцевих виборів утворює одномандатні виборчі округи з приблизно рівною кількістю виборців у кожному в кількості, що дорівнює загальному складу відповідної місцевої ради. Відповідно до частини 3 статті 16 Закону, загальний склад (кількістьдепутатів) місцевоїради становить при чисельності виборців:

—  до 1 тисячі виборців — 12 депутатів;

— від 1 тисячі до 3 тисяч виборців — 14 депутатів;

— від 3 тисяч до 5 тисяч виборців — 22 депутати;

— від 5 тисяч до 20 тисяч виборців — 26 депутатів.

 

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button