КультураОбщество

Для маленьких читачів Корабельного району яскраво завершилась "Літня подорож у Книжкове королівство"

Я люблю книжки чарівні
Де є королі й царівни,
Я забросила ляльки,
Бо читаю я книжки…

15 вересня у бібліотеці для дітей №8 у відділі книгообміну та сімейного читання відбулося фінальне свято програми літнього читання – 2016 «Літня подорож у Книжкове королівство».Тепер це справжнє Книжкове королівство, тому, що учасники програми, учні шкіл Корабельного району 1-х – 4-х класів стали справжніми Королями та Королівнами літнього читання, отримавши кожний корону за те, що читали книги влітку.Треба було за три літніх місяці пройти п’ять сходинок читання, щоб стати королем або королівною Книжкового королівства.

Королями та Королівнами першої сходинки стали ті читачі бібліотеки відділу книгообміну та сімейного читання, які прочитали від п’яти до десяти книг і їх було аж — 31, Королями та Королівнами літнього читання другої сходинки стали 23 читачі, діти , які прочитали влітку від десяти до п’ятнадцяти книг, Королями та Королівнами третьої сходинки стали 10 читачів відділу, прочитавши від п’ятнадцяти до двадцяти книг, четвертої сходинки всього 2 читачі, прочитали двадцять – двадцять п’ять книг, а переможцями, Королями та Королівнами п’ятої сходинки стали аж дев’ять читачів відділу, які прочитали від 25 книг і більше, ними стали:

Моргаєв Дмитро (МЗОШ №1 2-А)
Застрижна Валерія (МЗОШ №1 3-Б)
Книш Ярослава (МЗОШ №1 3-А)
Давиденко Ангеліна (МЗОШ №54 3-Б)
Євдошина Маргарита (МЗОШ №54 3-В)
Захарова Софія (МЗОШ №54 3-В)
Савченко Анна (МЗОШ №54 3-Г)
Кравченко Єлизавета (МЗОШ №33 3-А)
Заволокін Єгор (МЗОШ №49 2 клас)

 

Всі учасники отримали корону Короля або Королівни літнього читання, а переможців нагородили медалями та подарували книги.

Також було оголошено конкурс на найкращу поробку – іграшку для книжкової виставки – інстоляції «Сходинки у Книжкове королівство», участь брали дев’ять робіт. Шляхом голосування, яке відбувалось в останній тиждень серпня та на початку вересня,були визначені найкращі роботи, перемогли три поробки , які виготовили учасники програми:

Черкасова Софія (МЗОШ №1 2-А)
Давиденко Ангеліна (МЗОШ №54 3-Б)
Савченко Анна (МЗОШ №54 3-Г)

Найбільша кількість учасників програми літнього читання в цьому році була у 4-В класі МЗОШ №1(15 учнів).

Для всіх учасників програми літнього читання – 2016 була підготовлена концертна програма, в якій взяли участь читачі відділу книгообміну та сімейного читання:

Новосьолова Марія (МЗОШ №1 3-А) пісня «Червона рута»,
Петренко Єгор (МЗОШ №33 2-А) та Колосовська Валерія (МЗОШ №48 3 клас) бальний танець,
Кузьменко Анастасія (МЗОШ №47 3 клас) пісня «Маленькая страна»,
Іон Ніколетта (МЗОШ №54 2-Б) східний танець,
Корнієнко Валерія (МЗОШ №54 3-Г) спортивний танець,
Кравченко Єлизавета (МЗОШ №33 3-А) пісня «Бі – Біка»,
Кара Олександр (МЗОШ №1 4-А) пісня «Все буде добре»

А також на свято завітали група дітей бойового мистецтва Європейської федерації лао – тайських бойових мистецтв «Лао – Тай» (керівник групи Міщенко Олена Володимирівна).

Організатори програми літнього читання «Літня подорож у Книжкове королівство» — бібліотекарі відділу книгообміну та сімейного читання бібліотеки для дітей №8 Полковниченко Лілія Георгіївна та Дончевський Олександр Олександрович дякують всім батькам та вчителям за допомогу та підтримку у програмі літнього читання – 2016, дякують всім читачам за читання влітку.

Дорогі наші читачі, любов до книг — найбільша нагорода, це надихає, збуджує, заспокоює і дає безмежні знання. Багато читаючи, ви багато дізнаєтесь, а чим більше ви дізнаєтеся, тим більше робите нових цікавих для себе відкриттів. Кожна людина, яка вміє читати, володіє силою, щоб збільшити себе, щоб помножити шляхи, якими він може жити, щоб зробити своє життя повним, значним і цікавим. Книга — це чарівниця, книга змінила світ, у ній пам’ять людського роду, вона — світло людської думки. Читайте, і нехай читання завжди буде для вас насолодою.

Лілія Полковниченко,
провідний бібліотекар відділу книгообміну
та сімейного читання бібліотеки для дітей №8

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button