Общество

Ще раз - про небезпечність амброзії та рейди з її виявлення у Корабельному районі (ВІДЕО)

 

З липня розпочалася пора цвітіння амброзії полинолистої – небезпечного алергену, пилок якого негативно впливає на стан здоров’я людини, визиває алергію та бронхіальну астму. Ефективний метод боротьби з амброзією — виривати її з коренем.

Адміністрація Корабельного району закликає громадян, керівників підприємств, організацій та установ району, незалежно від форм власності, з метою недопущення розповсюдження амброзії постійно проводити обстеження прибудинкових та прилеглих територій на предмет виявлення та своєчасної ліквідації карантинного бур’яну та продовжувати роботу зі знищення амброзії до закінчення її вегетаційного періоду, тобто до жовтня.

Крім цього, невиконання фітосанітарних заходів з карантину рослин щодо знищення амброзії полинолистої тягне за собою відповідальність, відповідно до Кодексу України про Адміністративні правопорушення.

Враховуючи вищезазначене, з метою недопущення розповсюдження на території району амброзії, працівники відділу комунального господарства та благоустрою адміністрації району проводять рейди по перевірці прибудинкових територій та своєчасного видалення карантинних рослин, роздають буклети та листівки, в яких міститься фото шкідливої рослини та уся необхідна інформація. Власникам приватних домоволодінь видаються попередження, на порушників складаються адміністративні протоколи.

З початку червня було проведено рейди по вулицям, серед яких — Торгова, Рибна, Фонтанна, Металургів, Ленінградська, Остапа Вишні, Ватутіна, Ольшанців, пр. Богоявленський, провулок Лесі Українки та інші. Лише до середини липня власникам домовладінь видано 33 попередження про необхидність видалення трави та амброзії на прибудкових теріторях. Крім того, за цей період було росповсюджено 276 листівок з інформацією про небезпечність амброзії.

Юлія Потапова, завідувачка сектору санітарного очищення відділу комунального господарства та благоустрою, вкотре наголошує на неодхідності боротьби з коварним бур’яном:

[embedyt]https://www.youtube.com/watch?v=0CWLPfsx3Zo[/embedyt]

 

Заступник голови адміністрації Корабельного району Олександр Гвозденко повідомив, що була розроблена ціла системна програма по боротьбі з амброзією:

[embedyt]https://www.youtube.com/watch?v=TY6SJiP1TTY[/embedyt]

 

А головний лікар ЦПСМД №7 Олена Власова відзначила, что показники по захворюваності мешканців, чутливих до цвітіння цього алергену, у Корабельному районі Миколаєва нижче, ніж по місту в цілому:

[embedyt]https://www.youtube.com/watch?v=8BEW0NHI390[/embedyt]

Читайте новини першими

Связанные статьи

8 комментариев

  1. Теорию мы и так знаем. какие действия конкретно проведены? От скашивания амброзия еще сильнее растет! только удаление с корнем! Вдоль ж/д полотна. пустырь за 48 школой, остановка Жукова- продолжать еще? Перенимайте опыт Белоруссии- прием этого растения с КОРНЯМИ за символическую плату- как вторсырье- и вопрос решен!
    P.S/ на счет того. что в Корабельном уровень заболевания ниже чем по городу- к кому в ЦРБ идти? Там есть аллерголог? Одни мучаются, занимаясь самолечением, другие едут в Лески в больницу

  2. уже лет 10 страдаю аллергией на амброзию в этот период ! косите ! рвите ! сжигайте ! делайте все кто что может и будет лучше ! просто делайте все вместе !

  3. ПОДОЙДИТЕ НА АДРЕС , БАЛТИЙСКАЯ 88 , ТУТ РАССАДНИК АМБРОЗИИ И НЕ ПЕРВЫЙ ГОД , И ЗАМЕЧАНИЯ СКОЛЬКО ДЕЛАЛИ И КАЖДЫЙ ГОД ОДНО И ТОЖЕ .....................................

  4. Пустите амброзию за пол цены от металлолома и цыгане вам ее за одну неделю всю уничтожат.

  5. Ерунда! Я сама вокруг нашего дома уничтожаю амброзию. Но не могу же я уничтожить во всем районе. Пусть пройдутся, везде её полно. А насчет . больных, страдающих аллергией, то в Корабельном районе их особенно много, просто люди не обращаются к местным семейным врачам, это бесполезно. Лечатся кто-как может. Кстати, аллергологов в нашей больнице нет. А в аптеках девочки посоветуют всегда, какие лекарства купить. Да, кстати, недавно была в Кульбакино. Так там амброзии целые заросли и никто с ней не борется!!!!

  6. Милости просим Юлию Потапову и Александра Гвозденко в Балабановку -там поле деятельности им большое и протоколы вручать безмозглым людям у которых амброзия растет под боком на их же участках

  7. Привлекать к административной ответственности надо уже комунальников и администрацию района, за несвоевременную уборку територрий от травы и амброзии! Амброзию надо выкашивать до того когда она начинает цвести. Эту ошибку они допускают из года в год. А люди от этого страдают и молчат, покупая дорогостоящие таблетки в аптеках. А то что в ВЦРБ нет аллерголога это факт. На заметку Богатому Ю. А.,пусть примет во внимание.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button