Общество

На 109 осіб накладено штрафів за півроку працівниками райадміністрації. Найбільше - за порушення правил благоустрою

 

За підсумками роботи адміністративної комісії при адміністрації Корабельного району Миколаївської міської ради, яка забезпечує своєчасне, всебічне, повне й об’єктивне з’ясування обставин кожної справи, прийняття відповідного рішення, згідно з вимогами  чинного законодавства України, забезпечення  виконання прийнятої постанови, станом на 1 липня 2016 року було розглянуто 113 справ про адміністративне правопорушення.

Відповідно до ст. 218 Кодексу України про адміністративні правопорушення, адмінкомісія розглядає справи про правопорушення, передбачені 34-ма статтями. За 6 місяців 2016 року були розглянуті справи за 11 статтями, з них найбільш «актуальні» такі статті:

Стаття 152. Порушення правил благоустрою територій міст та інших населених пунктів.

Стаття 150. Порушення правил користування житловими будинками і житловими приміщеннями.

Стаття 156 ч.2. Продаж алкоголю неповнолітнім особам.

У результаті проведеної роботи накладено штрафів на 109 осіб на загальну суму 29665 грн.

Станом на 01.07.2016 року стягнуто штрафів на суму 9 503 грн. Закрито 4 справи.

Надіслано на  примусове виконання до Корабельного відділу Державної виконавчої служби  35 постанов.

Найбільш «актуальною» протягом 2016 року залишається  ст. 152 Кодексу України „Про адміністративні правопорушення», яка  передбачає відповідальність за порушення державних стандартів, норм і правил благоустрою населених пунктів. Нагадуємо, що відповідно до п. 2.5 Правил благоустрою, санітарного утримання територій, забезпечення чистоти і порядку в м. Миколаєві, затверджених рішенням Миколаївської міської ради від 15 травня 2013 року № 28/10,  мешканці міста (громадяни – власники будинків) зобов’язані забезпечити належний стан прилеглих територій до будинків незалежно від проживання, а пункт 12.2.8 передбачає адміністративну відповідальність за порушення  вищезазначених Правил (відсутність у суб’єкта договору на вивезення твердих побутових відходів зі спеціалізованими організаціями), що   є порушенням ст. 152 Кодексу України „Про адміністративні правопорушення».

Треба відзначити, що сума штрафу становить від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340 – 1360 грн., а для посадових осіб та громадян, суб’єктів підприємницької діяльності, – від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів (850 – 1700 грн.).

Адміністрація Корабельного району нагадує, що громадянин, на якого складено протокол про адміністративне правопорушення, повинен з’явитись на засідання адміністративної комісії в термін, зазначений у повістці. При собі необхідно мати документ, що підтверджує його особу, та документи, які вказані вповноваженою особою, що складала протокол про адміністративне правопорушення.

Особа, що притягується до адміністративної відповідальності, має право:

— знайомитись з матеріалами справи;

— давати пояснення;

— пред’являти докази;

— користуватися консультацією адвоката.

Засідання адміністративної комісії при адміністрації Корабельного району проводяться щосереди (кабінет 114).  Час засідання: з 10:00 до 12:00, телефон для довідок:  25-32-32.

Читайте новини першими

Связанные статьи

2 комментариев

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button