ОбществоЭкономика

На ТОВ «Миколаївський тепловозоремонтний завод» пройшли гарнізонні тактико-спеціальні навчання

23 червня на території ТОВ «Миколаївський тепловозоремонтний завод» пройшли гарнізонні тактико-спеціальні навчання з особовим складом Миколаївського міського гарнізону цивільного захисту. Основною метою заходу було вивчення оперативно-технічної характеристики підприємства та особливостей розвитку пожежі на даному об’єкті.

За тактичним задумом, під час проведення регламентних робіт з запуску двигуна на тепловозі, який розташований у цеху ремонту рухомого складу, лопнула паливна трубка та пальне попало на вихлопний колектор, після чого відбулося займання та розлив пального в дизельному відсіку тепловозу.

До прибуття рятувальників, адміністрацією об’єкту було проведено евакуацію працівників підприємства та обслуговуючого персоналу, вжито першочергові заходи по гасінню пожежі. На момент прибуття першого підрозділу площа умовної пожежі складала 200 кв. м., в підвальному приміщені та приміщенні, де знаходиться координаційно-розточний станок залишились 2 співробітники, які не можуть самостійно вийти в безпечну зону.

В ході розвідки, силами чергових караулів Державних пожежно-рятувальних частин, які брали участь у гасінні умовної пожежі, було виведено постраждалих на свіже повітря. Одночасно з пошуковою та рятувальною операцією, вогнеборці вжили заходи по недопущенню розповсюдження вогню на більшу площу. Так, було прийнято рішення про евакуацію умовно палаючого тепловозу та проведено пінну атаку для остаточної ліквідації горіння.

Для координації роботи на місці організовано штаб на пожежі, повідомляє ГУ ДСНС України у Миколаївській області.

Заступник начальника Головного управління ДСНС України у Миколаївській області з реагування на надзвичайні ситуації Михайло Гриб підкреслив:

«В ході проведення навчання було відпрацьовано першочергові дії по ліквідації пожеж на об’єктах транспорту, перевірено готовність оперативно-рятувальних підрозділів до гасіння пожеж на подібних підприємствах та спроможність адміністрації об’єкту оперативно відреагувати на випадок виникнення загорання. Загалом в навчаннях прийняли участь 30 чоловік особового складу та залучено 6 одиниць техніки. Тренування пройшли на належному рівні та результати в черговий раз підтвердили готовність рятувальників Миколаївщини до виконання завдань за призначенням!»

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button