Общество

Патрульні відвідали табір у ДЦ позашкільної роботи Корабельного району

Протягом трьох днів патрульні Миколаєва відвідали чотири шкільні табори. Вони побували у Миколаївському муніципальному колегіумі, школах №№ 65 та 40, а також у Дитячому центрі позашкільної роботи Корабельного району, повідомили в УПП м.Миколаєва.

Нижче розповідь про зустріч, яка відбувалась у Дитячому центрі, очима Елеонори Удовінчук, вихованки гуртку «Школа журналістики», яка була на ній присутня:

«14 червня представники патрульної поліції Миколаєва завітали до дитячого табору відпочинку «Зоряний шанс» Дитячого Центру (ДЦ) позашкільної роботи Корабельного району. Все почалося з того, що Марія Борисівна Полупанова, керівник гуртка «Школа журналістики», гостинно зустріла біля входу трьох поліцейських: Олександра Горпинича, Оксану Казар’ян, та Олександра Боднар. Як тільки вони зайшли, я згадала, що ми вже знайомі, адже вихованці гуртка «Школа журналістики» були з екскурсією в Управлінні патрульної поліції Миколаєва, окрім того представники цієї правоохоронної організації приїздили до ДЦ.

 

У великій актовій залі ДЦ поліцейські почали з запитання до дітей: «Чим відрізняється літо від навчального року?» І хлопчики та дівчатка відповідали, що літом вони відпочивають, а протягом навчального року ходять до школи. Та якщо в школі за них відповідають наставники, то влітку дітвора здебільшого відповідає сама за себе. Розмовляли про дотримання правил дорожнього руху, як з боку пішоходів, так і з боку водіїв та поліцейських.

Далі діти показували як вірно переходити дорогу на спеціальному килимку, який патрульні привезли з собою. Він відображав пішохідну «зебру». Поліцейські також показали дітям дорожні знаки та розповідали, що вони означають. Наприклад, якщо на знакові є червоне коло, це означає заборону, а червоний трикутник це попереджувальний знак.

 

Сподобалось мені і те, поліцейські викликали декілька дітей і разом з ними розігрували різні ситуації на дорозі, і показували як правильно себе вести, щоб бути в безпеці. В кінці зустрічі патрульні подарували всім дітям книжки «1000 та 1 поворот» про правила безпеки дорожнього руху.

 

А ще подарунком для дітей стало те що, гості з поліції дозволили буквально обстежити патрульну поліцію. Діти фотографувалися за кермом та в салоні автомобіля, говорили в підсилювач звуку, натискати різні кнопки. Одним словом, візит з патрульної поліції хлопчикам та дівчаткам сподобався та запам’ятався. Ми сподіваємось, що патрульні поліцейські ще не раз до нас завітають».

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button