Общество

На території Корабельного района виявлені архітектурні пам’ятки

Багатьох миколаївців давно вже турбує питання визначення території парку парку «Дружба» (розташованого в Корабельному районі, між річкою Південний Буг та проспектом Богоявленським вздовж «Широкобальського перегону») як рекреаційної зони, аби можновладцям неможливо було «розбазарити» землю цього унікального парку під чиїсь «хатинки».

Активисты Корабельного района предотвратили воровство зеленых насаждений
в парке «Дружба» (ВИДЕО)

Виконком миколаївської міськради, розглянувши наприкінці квітня 2016 року звернення стосовно розробки проекту землеустрою парку «Дружба», зазначив, що у 2015 році департаментом житлово-комунального господарства було розпочато розробку проекту землеустрою щодо організації та встановлення меж цього парку.

Про це повідомив у відповіді на відповідне звернення заступник міського голови В.В. Гайдаржи.

«Під час погодження проекту на території парку були виявлені архітектурні пам’ятки, у зв’язку з чим постала необхідність у коригуванні всього проекту, що не дало можливості завершити його розробку у минулому році. У 2016 році, за умови відповідного фінансування, департамент ЖКГ планує завершити розробку проекту землеустрою щодо організації та встановлення меж парку «Дружба» та винести його на розгляд сесії Миколаївської міської ради», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, ми писали:
«Нужно спасти «Дружбу»!» Дендропарк в Корабельном районе превращается в свалку

Читайте новини першими

Связанные статьи

7 комментариев

  1. раз тут про археологические памятники, то у меня вопрос не по теме: кто-нибудь обращал внимание на шестигранные камни, напоминают шестеренку в разрезе, только около метра в высоту, диаметром сантиметров 40-50? у нас по городу встречал их в старых районах, из земли торчали, у нас видел в частном секторе в районе Металлургов, в частном секторе, ближе к реке. никто не расскажет, что это и зачем?

    1. Благодарю, господа Игорь и Иван. Много лет мучался, у всех спрашивал, никто не знал, а тут прям синхронно.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button