Общество

Проект «Батарейка на утиль» об’єднав гімназистів кількох поколінь

Екологічний проект «Батарейка на утиль» об’єднав гімназистів кількох поколінь.

Ініціаторами виступили (ще у 2014 році) учні 11-Б класу, у 2016 році вже учні 5-Б класу залучили всіх гімназистів, батьків і вчителів.

Справа в тому, що використані елементи живлення (батарейки) відносяться до першого класу небезпечних відходів. Кожна батарейка, потрапляючи в оточуюче середовище, забруднює біля 20 квадратних метрів ґрунту або 400 літрів води. Процес відновлення екологічного стану може тривати до 3 років. 

Під час реалізації проекту ми:

  • виступили на загальногімназійній лінійці з ініціативою прийняти участь в акції та розказали про шкідливість використаних батарейок при попаданні в ґрунт,

  • встановили контейнери для збору відпрацьованих батарейок у гімназії, в під’їздах багатоповерхових будинків Корабельного району, де мешкають наші учні,

  • у 2014 р. зібрали 4,8 кг відпрацьованих батарейок та відправили зібрані батарейки на завод по утилізації небезпечних відходів до м. Львів, а 23 квітня 2016 р. до міської акції «Батарейка на утиль», що була присвячена Дню Землі, ініціативною групою 5-Б класу у складі Барладим Дарії, Прозапас Анастасії, Духіної Єлизавети, Пруднікова Андрія, Кусова Саніслава, Сачкової Анастасії, Чеботаєвої Анастасії (класний керівник Букова Тетяна Анатоліївна) передано на утилізацію майже 4 кг використаних батарейок, зібраних гімназистами.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

  1. О,как прекрасна разрешенная борьба за экологию, Корабельный задыхается от НГЗ и Ника Тера, а мы собираем батарейки, вот оказывается в чем зло, А МЕЖДУ ТЕМ, шлам уничтожил сотни гектаров земель (и не на 3 а на 300 лет), люди болеют в близлежащих селах. Но нам внушают что суть экологической катастрофы- батарейки! А то что весь район дышит химикатами с погрузок в порту это без сомнения мелочи о которых даже говорить смешно по сравнению с настоящим врагом жителей Корабельного - батарейкой. ВСЕ ЭТО НЕ БОЛЬШЕ НЕ МЕНЬШЕ ЧЕМ ЛИЦЕМЕРИЕ ВЛАСТИ. Страна задыхается не от батареек , а от власти олигархов и продажных политиков, презиков и премьеров, которым плевать на людей, они гонятся только за прибылью.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button