Общество

Рятувальники Миколаївщини на території заводу-банкрута "Океан" тренувались гасити пожежу

20 квітня на території ТОВ «Завод Океан» пройшли гарнізонні тактико-спеціальні навчання з особовим складом Миколаївського міського гарнізону оперативно-рятувальної служби.

Аппеляционный суд отказался отменить постановление о признании завода «Океан» банкротом

Даний об’єкт було обрано через те, що основним напрямком діяльності підприємства є ремонт морських та річних суден, а виникнення пожеж на них має свої особливості, як при гасінні вогню, так і у можливому розвитку горіння, — повідомили в ГУ ДСНС України у Миколаївській області.

Саме тому, з метою відпрацювання взаємодії між підрозділами оперативно-рятувальної служби, адміністрацією заводу та особовим складом добровільної пожежної команди підприємства, вивчення оперативно-тактичної характеристики об’єкта, проведено дані навчання.

За тактичним задумом, під час проведення зварювальних робіт в приміщенні машинного відділення судна сталася розгерметизація паливної системи, витік дизельного палива та його займання. На момент прибуття добровільної пожежної команди площа умовної пожежі склала 100 кв.м., існувала загроза розповсюдження вогню на суміжні приміщення та верхню палубу судна, в результаті горіння утворилася значна концентрація диму та висока температура. Двоє співробітників не змогли самостійно вийти та знаходилися в приміщеннях судна.

Підрозділами оперативно-рятувальної служби, які прибули на місце по підвищеному номеру виклику, проведено розвідку та порятунок постраждалих, вжито першочергових заходів по локалізації пожежі. З метою недопущення збільшення площі горіння подано стволи на захист суміжних приміщень та охолодження бортів судна. Створено оперативний штаб на пожежі, проведено розрахунок сил та засобів, які необхідно залучити для її ліквідації в машинному відділенні, вирішено питання щодо проведення відкачки палива, яке залишилося в розхідній цистерні або встановленні технологічних засувок.

Загалом від Головного управління ДСНС України у Миколаївській області в навчаннях взяли участь 18 чоловік особового складу та залучено 4 одиниці спеціальної та пожежної техніки.

Під час проведення навчань були виявлені окремі недоліки в організації роботи особового складу добровільної пожежної команди підприємства, які були доведені до керівництва.

Підводячи підсумки навчань начальник оперативно-координаційного центру Головного управління ДСНС України у Миколаївській області Володимир Кубрак зазначив:

«Пожежі на судах мають свої особливості та складності. Це пов’язано із різними факторами, серед яких і незручність у подачі засобів пожежогасіння, наявність легкозаймистих матеріалів у приміщеннях, складність проведення евакуації постраждалих та інше. Саме тому, з метою відточування власної майстерності проведено дані навчання, які пройшли на достатньому рівні».

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button